Vad är OnStar?

October 24

OnStar är enligt uppgift den mest populära telematiktjänst i Nordamerika, finns sedan 1996 på General Motors (GM) fordon. Telematik konvergerar General Positioning Satellie (GPS), cellulär bredband och ombord elektronik för att ge information och räddningstjänst till förare. Ursprungligen tänkt som en säkerhetsåtgärd - ett sätt att få hjälp att olycksoffer snabbt - OnStar har utökats med handsfree-e kontroll, katalog-stil tjänster, väder eller aktiekurser och mer.

Bilar utrustade med OnStar har en liten panel med knappar placerade inom räckhåll för föraren; antingen på en overhead konsol, på botten av backspegeln, eller i instrumentbrädan. Knapparna är färgkodade: röd knapp för nödsituationer, till en blå knapp kontakta en OnStar rådgivare och en cell knappen för att göra handsfreesamtal. Panelen har en inbyggd mikrofon och använder bilens högtalarsystem.

Räddningstjänsten är bundna till olika detektorer på fordonet, så att OnStar är omedelbart underrättas om, till exempel, distribuerar krockkudden. Den avancerade automatiska Crash Notification System (AACN), en kombination av moduler och sensorer, mäter svårighetsgrad olyckan utifrån gravitationskraft, registrerar data och överför den till OnStar rådgivare. En rådgivare försöker genast att kontakta föraren. Rådgivaren kan ringa för brottsbekämpning eller ambulanstransporter att göra hjälp om det behövs, återutläggning placeringen av fordonet via den inbyggda GPS-signalen ska föraren inte svarar.

GPS-funktionen kan också användas för att spåra bilen om den någonsin stulen, vilket gör OnStar fordon mindre lockande för tjuvar. Om du låser dina nycklar i bilen, kan du ringa OnStar, ge ditt kontonummer och ett personligt identifieringsnummer (PIN), och systemet kommer att skicka en cellulär signal till fordonet för att låsa upp dörrarna. Vägassistans ingår också, med möjlighet att skicka en bärgningsbil eller lokalisera någon i närheten för att ändra en plan eller leverera en burk av gas.

Fordons diagnos är en annan tjänst som ingår i OnStar. Integrering i bilens system gör det möjligt att elektriskt övervaka motor, bromsar och andra komponenter. En månatlig statusrapport sänds till OnStar och vidarebefordras till ägaren om uppmärksamhet krävs.

OnStar kan komma till hands för att hitta något snabbt, såsom närmaste bankomat, ett företag eller en restaurang. Du kan även få turn-by-turn vägbeskrivning. Om detta inte är tillräckligt, använder OnStar röstigenkänning och text-till-tal-teknik för att låta dig muntligt surfa på webben, lyssna på aktiekurser, eller ta emot sportinformation. Om du har en Verizon mobiltelefon plan, kan cellen knappen OnStar dela minuter med din cell planen.

OnStar kräver en månadsavgift med olika planer som finns att välja mellan. OnStar tjänster är inte aktiverade om inte en abonnemangsplan är på plats. Genom att trycka på den blå OnStar knappen, kan man nå en levande eller virtuella meny för att ställa ett konto.

Medan OnStar har miljontals nöjda kunder, har det också kritiserats för att vara alltför invasiva. Samma system som övervakar en olycka spela även om bältet var på plats och hur snabbt föraren var på väg. Kritiker spekulera detta skulle kunna användas för att hitta föraren begått något fel och kan även påverka tangentiella frågor som försäkringspremier, förnekande av garantireparationer och stämningar mot biltillverkare för förseelser. OnStar sekretesspolicy anger att den delar information med dotterbolag, som innehåller GMAC, en fordons försäkringsbolag. Integritetsfrågor sträcker sig också till den inbyggda mobiltelefon som potentiellt skulle kunna användas för att avlyssna förare.

  • OnStar GPS-funktionen kan användas för att hitta en stulen bil.
  • Vissa mobiltelefoner är utrustade med OnStar kan användas i nödfall.
  • Fordon med OnStar är utrustade med AACN systemet, som automatiskt detekterar en krasch och sätter föraren i kontakt med assistans.
  • OnStar omedelbart underrättas om ett fordons krockkudden blåses.