Vilka är de vanligaste Dong Quai biverkningar?

April 20

Dong Quai är en ört som finns i Kina, Japan och Korea. Roten till denna växt har använts i århundraden för att behandla en rad olika hygienkrav. Denna ört bör användas med försiktighet på grund av de många dokumenterade bieffekter dong quai, inklusive överkänslighet för solljus, blödning, missfall, och farliga läkemedelsinteraktioner.

En av de mest besvärliga biverkningar dong quai är möjligheten att den bidrar till bröstcancer. Forskare har visat att denna ört kan stimulera utvecklingen av bröstcancerceller hos kvinnor som har en historia av denna typ av cancer. Kvinnor med äggstockscancer och livmodercancer bör också undvika dong quai. Medicinska studier är ofullständiga om hur denna ört påverkar utvecklingen av dessa typer av cancer.

En annan av de många biverkningar dong quai är en ökning i fotosensitivitet. Om en individ tar dong quai är det viktigt att hon tillämpar ett bra solskydd innan du går utomhus. Användningen av denna ört kan öka risken för solskador. Det kan också orsaka utslag på huden om för mycket tid tillbringas i solen utan ett bra solskydd.

Kvinnor som är gravida eller planerar att bli gravida ska inte ta denna ört. Dong quai tunnar blodet, och det kan orsaka missfall och kraftig blödning. En individ som är närvarande tar ett blodförtunnande läkemedel bör aldrig ta dong quai. Om blodet blir för tunn, blir risken för inre blödning mycket hög. Detta kan leda till blödning i hjärnan, vilket kan vara dödligt i vissa fall.

Män kan också drabbas av dong quai biverkningar. Studier har visat att en del män som har tagit denna ört har utvecklat gynekomasti. Detta är ett tillstånd där brösten blir större. Forskare är inte säker på varför dong quai orsakar förstorade bröst hos män, men när örten avbryts brösten kommer vanligtvis att återgå till normal storlek.

Det finns många quai biverkningar dong som kommer från läkemedelsinteraktioner. Varje person som funderar på att ta dong quai måste diskutera detta med sin läkare först. Människor som tar mediciner som påverkar hjärtfrekvensen eller hjärtrytmen måste vara medvetna om att denna ört kan öka effektiviteten av dessa läkemedel. Dong Quai har också varit känt för att interagera med vissa antidepressiva och antipsykotiska läkemedel.

  • Dong Quai har visat sig orsaka gynekomasti hos vissa män.
  • Dong quai kan få allvarliga läkemedelsinteraktioner med vissa andra mediciner.
  • Missfall är en vanlig biverkning av örten Dong Quai.