Vilka är de olika användningsområden för Lactobacillus bakterier?

February 16

Bakterier i släktet Lactobacillus finns naturligt i tarmkanalen och vagina, och de har ett antal medicinska applikationer. Laktobacillus-bakterier kan användas som ett komplement till konventionell medicin eller som en fristående alternativ behandling. Det finns starka medicinska bevis för att stödja vissa användningar av denna bakterie, i synnerhet Lactobacillus acidophilus, och det kan vara ett användbart verktyg vid behandling av en mångfald tillstånd.

En användning av laktobacillus-bakterier är behandling av vaginala och urinvägsinfektioner. Människor kan behandla sådana infektioner genom att ta Lactobacillus kosttillskott eller genom att infoga suppositorier. Vissa människor helt enkelt använda yoghurt med levande aktiv kulturer, snarare än att ta ett komplement. Ett antal studier har påvisat att Lactobacillus bakterier kan vara effektiva vid behandling av dessa typer av infektioner.

En annan anledning att ta Lactobacillus är att ta itu med en mag problem. Om balansen mellan bakterierna i tarmen störs, kan människor upplever symtom som diarré, magbesvär, och undernäring. Så kallade "probiotika" eller "goda bakterier" kan införas till kroppen att återställa balansen. Lactobacillus bakterier kan användas för att behandla specifika utbrott av diarré och andra problem, för att förhindra matsmältningsproblem, eller att komplettera kosten efter intag av antibiotika att ersätta organismer som kan ha dödats av av antibiotikakurer.

Dessa bakterier kan också bidra till att bryta ner laktos, vilket antyds i deras namn. Personer med laktosintolerans kan ibland ta Lactobacillus bakterier att tillåta dem att äta några mejeriprodukter om uppmanas att göra det av en läkare. Bakterierna äts strax innan konsumerar en måltid som innehåller mejeri. Andra användningsområden för laktobacillus-bakterier inkludera behandling av hudåkommor och astma, även om det är mindre bevis till stöd för dessa användningar.

Människor kan hitta Lactobacillus tillskott i många hälsokostbutiker och några stora livsmedelsbutiker. Dessa bakterier finns också i yoghurt och andra odlade livsmedel märkta som innehåller levande aktiva kulturer. Folk borde ta Lactobacillus bakterier med mat och bör följa lagrings anvisningarna på förpackningen noga för att säkerställa att organismerna är fortfarande aktiva när de används.

Om du använder Lactobacillus inte löser ett villkor, bör en läkare konsulteras. Läkaren kan ge en grundlig utvärdering och kan göra andra behandlingsrekommendationer som recept för mediciner. Människor som inte är säker på om du tar en probiotiska tillskott är lämpligt bör kontakta läkare för rådgivning.

  • En läkare kan erbjuda konsultation om användningen av Lactobacillus bakterier.
  • Lactobacillus acidophilus, som är tillgängligt i kapselform, hjälper till att behandla svampinfektioner.
  • Lactobacillus bakterier kan hjälpa laktosintoleranta personer att konsumera mejeriprodukter.
  • Vissa människor äter yoghurt istället för att ta lactobacillus kosttillskott.
  • Laktobacillus-bakterier finns naturligt i tarmkanalen.