Hur man kan uppskatta metriska Belopp

February 26

En anledning människor ibland känner sig obekväma med den metriska systemet är att när du inte är bekant med det, är svårt uppskatta belopp i praktiken. Till exempel, om din kompis inbjuder till en strand som är 1/4 mil bort, du förbereda dig för en kort promenad. Och om de säger att det är 10 miles away, du chef för bilen. Men vad gör man med informationen att stranden är 3 kilometer bort?

Likaså om någon säger att temperaturen är 85 grader Fahrenheit, kommer du förmodligen ha en baddräkt eller shorts. Och om de säger att det är 40 grader Fahrenheit, kommer du förmodligen ha en kappa. Men vad gör du bär om de säger att temperaturen är 25 grader Celsius?

Här lär du dig några tumregler att uppskatta metriska mängder. I varje fall, kommer du att se hur en gemensam metrisk enhet kan jämföras med en engelsk enhet som du redan känner dig bekväm med.

Uppskatta avstånd och hastighet

Så här konverterar meter till fot: 1 meter är ca 3.26 meter. Men för att uppskatta, använder den enkla regeln att en mätare är ca 1 yard (dvs. omkring 3 fot).

Genom denna uppskattning, står en 6-fots mannen ca 2 meter hög. En 15-fots rum är fem meter bred. Och en fotbollsplan som är 100 meter lång är cirka 100 meter lång. Likaså är en flod med ett djup på 4 meter ca 12 meter djup. Ett berg som är 3000 meter hög är cirka 9.000 meter. Och ett barn som bara är en halv meter lång är ungefär en och en halv fot.

Så här konverterar kilometer till miles: 1 kilometer är ungefär lika med 0.62 miles. För en ungefärlig uppskattning, kan du komma ihåg att 1 kilometer är ca 1/2 mil. På samma sätt, är en kilometer i timmen ca 1/2 mil per timme.

Denna riktlinje säger att om du bor 2 miles från närmaste mataffär, då du bor ca 4 mil därifrån. En maraton av 26 miles är cirka 52 kilometer. Och om du kör på ett löpband på 6 miles per timme, då kan du köra på cirka 12 kilometer i timmen. På samma sätt, är en 10 kilometersloppet ca 5 miles. Om Tour de France är ca 4000 mil, då är det ca 2000 miles. Och om ljuset färdas omkring 300.000 kilometer per sekund, då den färdas ungefär 150.000 miles per sekund.

Uppskatta volymen

Så här konverterar liter till gallons: 1 liter är ungefär lika med 0.26 liter. En bra uppskattning är att 1 liter är ca 1 liter (dvs det finns cirka 4 liter till gallon).

Med hjälp av denna uppskattning är en liter mjölk 4 liter, så det är ca 4 liter. Om du sätter 10 liter bensin i tanken, är detta ca 40 liter. I den andra riktningen, om du köper en 2-liters flaska cola, har du ca 2 liter. Om du köper ett akvarium med en 100-liters kapacitet, håller den ca 25 liter vatten. Och om en pool rymmer 8.000 liter vatten, håller den ca 2000 liter.

Uppskattning vikt

Så här konverterar kilo till pounds: 1 kilo är ungefär lika 2,20 pounds. För att uppskatta, räkna att 1 kilo motsvarar cirka 2 pounds.

Genom denna uppskattning, en 5-kilo påse potatis väger cirka 10 pounds. Om du kan bänk trycka 70 kg, då kan du bänkpress ca £ 140. Och eftersom en liter vatten väger exakt 1 kilo, vet du att en liter vatten väger cirka 2 pounds. Likaså om en bebis väger 8 pounds vid födseln, han eller hon väger ca 4 kg. Om du väger 150 pounds, så du väger cirka 75 kilo. Och om din nyårslöfte är att förlora 20 pounds, då du vill gå ner ca 10 kg.

Uppskattning temperatur

Den vanligaste orsaken till att uppskatta temperaturen i Celsius är i samband med vädret. Formeln för konvertering från Celsius till Fahrenheit är typ av rörigt:

Hur man kan uppskatta metriska Belopp

Använd i stället den nedan praktiskt diagrammet för att jämföra Celsius och Fahrenheit temperaturer:

Hur man kan uppskatta metriska Belopp

Varje temperatur under 0 ° C är kallt, och vilken som helst temperatur över 30 ° C är varm. Merparten av tiden, temperaturen faller i detta medelmåttig intervall. Så nu vet du att när temperaturen är 6 ° C, vill du ha en kappa. När det är 14 ° C, kan du ha en tröja eller åtminstone långa ärmar. Och när det är 25 ° C, chef för stranden!