Vad är Bee Propolis?

September 8

Bee propolis är en substans som består av bivax och hartser honungsbin samlar in från växter och blommor. Honungsbin erhålla hartser genom att skrapa bort dem bladknoppar och blommor med sina mandibles. De transporterar harts till sina bikupor använder sina bakben. Under insamling och transport av hartser från växter och blommor till bikupa, saliv, vax och andra sekret blandas med hartser. Denna blandning kallas bee propolis och det har många praktiska användningsområden som ett hem botemedel.

Den västerländska honungsbinas, Apis mellifera, är det enda biet känd för att samla propolis. Honungsbin har många olika användningsområden för bee propolis. Arbetstagare bin använda ämnet för att täta yngelceller, minska storleken på bikupa entréer, och täta små sprickor i kupan. Det används också för att rada insidan av boet, reparation kammar, och linje insidan av avels kammar.

Eftersom bee propolis har både anti-svamp och antibakteriella egenskaper, hjälper det skyddar honungsbin genom att skydda mot vissa sjukdomar och svampar. Döda djur eller bin som inte kan avlägsnas ur kupan är avspärrad med bee propolis. Denna process hämmar tillväxten av bakterier och minskar möjligheten för infektion sprider sig till hela kolonin.

Propolis kan variera i färg från gult till mörkbrun; Det kan till och med vara transparent. De variationer i färg orsakas av de olika hartserna som utgör de propolis tillsammans med bivax. Lukt och medicinska egenskaper hos propolis kan variera beroende på vilka typer av anläggningar där hartssamlades in.

Det finns även många sätt på vilka propolis fördelar människor. Bee propolis innehåller flavonoider, som är kraftfulla antioxidanter. På grund av dess antibakteriella egenskaper, har propolis använts lokalt för att hjälpa till att förhindra infektioner i sår. Det har också använts vid behandling av sjukdomar, inklusive akne, klåda, astma, cancer och tuberkulos. Studier har också visat att propolis kan ha praktiska tillämpningar inom behandling av genital herpes, diabetes, brännskador, och inflammatoriska sjukdomar.

Som ett kosttillskott, är tillgängligt ensam eller med bidrottninggelé, honung och bipollen bee propolis. Den kommer i många former, såsom proplis pastiller och propolis tinktur. Raw propolis kan köpas på vissa naturliga livsmedel butiker eller från biodlare. Vem som helst med allergier mot bistick, honung eller pollen kan potentiellt utveckla en reaktion på bee propolis. Det är allmänt rekommenderas att hålla propolis borta från ögonen.

  • Bee.
  • Personer som är allergiska mot honung kan utveckla en allergi mot bee propolis.