Vad är färg Tvätt?

December 4

Färg tvätt är en faux målningsteknik som ofta används av proffs och villaägare. För att skapa en färg tvätta, är en glasyr blandas med färg för att producera en urtvättad effekt. Normalt är färgtvätt appliceras över en solid färg färg, men andra tekniker som involverar färg tvätt har nyligen dykt upp.

Tanken bakom färgtvätt är att mjuka en basfärg genom att applicera en tunn glasyr. Denna målning metod bidrar till att skapa en känsla av värme i ett rum, vilket ofta är svårt att uppnå med enbart föremål. De olika verktyg som används för att tillämpa färg tvätta en vägg avgöra resultatet av alla färger tvätt projekt. Trasor, svampar, och även bladen kan användas för att skapa unika former, texturer och mönster på en färg tvättat väggen.

Nästan varje färg färg kan blandas med en glasyr för att färgen tvätta en vägg. Dessutom kan färgtvätttekniker också tillämpas på möbler, golv, och nästan alla objekt som behöver ett lager färg. Medan anställa en professionell målare till färgen tvätta en vägg är inte nödvändigt, är det klokt att ta en faux målning kurs innan du försöker denna typ av färg jobb. Olika hem byggvaruhus över hela världen erbjuder färg tvätt workshops.

Innan du försöker att måla någon vägg med hjälp av en färgtvätt metod, se till att börja med en ren yta. Tvättning en vägg med tvål och vatten, och sedan torka området noggrant är det bästa sättet att uppnå en smutsfritt väggen. Se också till att skala en vägg av något tapeter, och täcka eventuella fläckar eller hål med vägg kitt.

En ren slät vägg kommer att göra det bästa duk för varje färg tvätta ansökan. Det rekommenderas också att alla nya till färgen tvätta tillvägagångssätt börjar med en liten yta innan sprida färg på en hel vägg. På så sätt kan eventuella misstag lätt repareras innan måla en total väggyta.

Gjort rätt, en mur som har färgen tvättat kan lätt ta på en antik utseende. På samma sätt kommer en del tvättmetoder skapar en faux stuckatur eller sten finish. Ofta är färgtvätt som används för att skapa en intressant kök tillbaka stänk i stället för kakel eller andra material. Tack vare sin mångsidighet, är färgen tvätta målningsteknik mycket populär runt om i världen. För att hitta rätt typ av färg för denna typ av faux finish, tala med en säljare på en lokal färghandel.