Utfodring en Golden Retriever valp

November 27

Din Golden Retriever valp har en inbyggd timer som uppmanar honom att äta på schemat. Ge honom tre måltider om dagen för de första tre månaderna och sedan mata honom två gånger om dagen för resten av sitt liv. De flesta uppfödare och professionella tränare föredrar två gånger dagligen utfodring. Visst, massor av hundar äter bara en gång om dagen, men mindre måltider är mer tillfredsställande, främja en bättre viktkontroll, och kan förhindra uppblåsthet, vilket är en bra anledning helt av sig själv. Plus, kommer din hund tycker det är en stor sak att få den matskål två gånger om dagen.

Vissa folk kanske berätta att matning, även kallad fritt val, är mer praktiskt, och det är. Men det är mycket svårare att housebreak ett fritt val valp - vad går in på udda tider kommer att komma ut när man minst anar det. Gratis utfodring gör det svårare att övervaka mängden valpen äter, vilket är viktigt i snabbväxande raser som Golden retriever. Och på vägen, kanske du har något hälsoproblem som kräver en sträng utfodring protokoll.

Mata din valp på 6 till 7 am, återigen om middagstid och middag senast 5 eller 6:00 För enklare internutbildning, inte mata honom efter 18:00 och inte ge honom vatten efter 07:00 Ge honom en isbit att tugga på om han får törstig. En 10:00 resa utanför borde bära honom hela natten.

Han kommer att behöva tre måltider om dagen för ett par veckor. Börja mata två gånger om dagen när han är ca 11 eller 12 veckor gamla. Måltid storlek varierar med varje valp, men den genomsnittliga Golden valp på 7 veckor är polering av ca 1/3 till 1/2 kopp torrfoder vid varje måltid. Mata den torr med vatten finns på sidan. Utfodring torrt kommer att förhindra plack och tandsten på tänderna, viktigast efter hans vuxna tänder är i.

Vissa valpar nästan andas sin mat som om det vore deras sista måltid på jorden. För att bromsa äta processen till ett hälsosammare takt, kan du placera en ren, stor rund sten i mitten av hans mat pan. Det kommer att tvinga honom att äta runt den och sakta ner.

Mata din valp på samma ställe varje dag utan distraktioner som barn och katter, så att han kan koncentrera sig på verksamheten för att äta. Låt ca 20 till 30 minuter för varje måltid. Om han inte avsluta under den tiden, plocka upp sin mat och erbjuder samma mängd mat vid varje måltid; inte lägga överblivna kibble från föregående måltid till nästa.

När ska du öka hans mat tilldelning? När han avslutar varje kibble vid två av tre måltider, stöta upp sina portioner bara en smula. Försök att gå från en nivå 1/3 cup till en rågad 1/3 cup i början, sedan öka till en knappa 1/2 kopp, sedan en nivå 1/2 cup, en rågad kopp, och upp maten stege enligt valpens aptit.

Vissa valpar är glupska eaters och sluka deras mat som det är deras sista måltid, och andra är mer petiga och verkar bara knapra på sin mat. Vissa valpar går också genom att äta sprutar och äter med mer eller mindre kraft vid vissa tider. Inte oroa dig. Din enda verkliga oro bör vara en överviktig valp. Håll honom mager.