Hur vill öppna nyligen använda objekt i Windows Vista

January 1

Du kan snabbt öppna nyligen använda objekt i Windows Vista, och du kan komma åt alla dina senast använda poster på ett ställe - oavsett vilket program du använde för att skapa dem. Hitta dina senast använda objekt genom Senaste objekt i Windows Vista är det snabbaste sättet att öppna dessa filer.

Öppna Start-menyn.

Klicka på Start-knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Högerklicka på någon tomt område.

En bra satsning för ett tomt område är att försöka flytande markören lägre på Start-menyn, nära till Start-knappen. Om du markerar ett program medan flytande markören runt, letar efter ett tomt område, kan du vara säker på att det är inte är ett tomt område.

Välj Egenskaper.

Du kan välja Egenskaper i snabbmenyn.

Klicka på fliken Start-menyn.

Du hittar menyfliken Start i Aktivitetsfältet och Start-menyn i dialogrutan Egenskaper som visas när du väljer Egenskaper. Troligt är fliken Start-menyn redan visas.

Hur vill öppna nyligen använda objekt i Windows Vista

Välj Store och visa en lista över nyligen öppnade filer kryssrutan.

Den Store och visa en lista över nyligen öppnade filer kryssrutan kan redan väljas, så i det här steget, du bara se till att den är markerad.

Klicka på OK.

Nu när du är säker på att nyligen öppnade filer visas när du följer stigen i nästa steg, kan du stänga Aktivitetsfältet och Start-menyn i dialogrutan Egenskaper genom att klicka på OK.

Hur vill öppna nyligen använda objekt i Windows Vista

Välj Start → Senaste objekt.

Senaste objekt visar en undermeny som listar dina senast öppnade filer. Så för att komma åt den fil du vill, bara välja den filen från undermenyn för att öppna den. Om en fil i listan Tidigare artiklar kan öppnas med mer än ett program - till exempel en bildfil som du kan öppna med Paint eller i Windows bilder och fax - du kan högerklicka på filen och använd Öppna med kommando för att styra vilka program används för att öppna filen.

Det finns ett annat sätt att leta efter dokument du har arbetat med nyligen. Nyligen använda program kommer att listas i huvudstartmenyn. Om du öppnar ett program där typiskt kommer att finnas en lista över nyligen använda filer längst ner i programmets Arkiv eller liknande meny.