Vad är en Coral Snake?

January 6

Korall ormen är en giftig orm inhemska till Nordamerika. Det är ungefär 20 inches (50,8 cm) lång och är färgglada, presentera en bandad rött, gult och svart hud mönster. Många icke-giftiga ormar ser liknande men inte identiska i färg till korall ormen, och i allmänhet inte bita när närmade sig. En enkel barns rim ofta för att hjälpa vandrare och trädgårdsmästare skilja mellan den farliga korall ormen och dess många look-alikes är "Röd på svart, vän till Jack; rött på gult, döda en karl. "Detta rim avser ordningen för färg på banding runt ormen.

Korall ormen är typiskt nattdjur, jakt oftast på natten, och gör sitt hem under jord och inom djupa skrevor. Den har en liten mun och ihåliga huggtänder för att leverera gift, men vanligtvis kan inte bita igenom tjocka lager av kläder. Deras bett levererar en liten mängd neurotoxin som stör hjärnan till musklerna kommunikation. När bettet borrar huden, offer normalt kommer att uppleva dimsyn och ökad andningssvårigheter. När biten, offer kräver normalt en omedelbar dos av antivenin och ibland artificiella andningsskydd också, tills giftet tas bort från systemet. Även om deras bett är farligt, är denna typ av orm oftast icke-aggressiva och föredrar att dölja eller varna större varelser när de avvika alltför nära ormens häckningsområde. När skrämd eller hotad, kommer en korall orm gömma huvudet utom synhåll och skaka sin svans, avger ett knäppande ljud för att varna inkräktare.

Det finns tre typer av korall ormar som finns i Nordamerika: Östra korall ormar, som bor i kust- slätt mellan North Carolina och Louisiana; Texas korall ormar, som bor i centrala södra Texas; och Arizona korall ormar, som bor i den sydöstra delen av staten och i delar av Mexiko. Dessa ormar föredrar det varma klimatet och fuktighet kustöversvämningszonerna, och kan hittas i furu eller skrubba ek står liksom i lövhögar. De är avlägset släkt till havet ormen och mamba, två mycket giftiga ormar i Stilla havet och Afrika.

Coral ormar äter främst små ödlor, små ormar, grodor, och gnagare. Liksom andra giftiga ormar, de sväljer sina offer helhet. Giftet från korall ormen förlamar sitt lilla byte, vilket gör att ormen att behålla sitt grepp som djuret förlorar gradvis förmågan att kämpa. Den lokaliserar sedan djurets huvud och, med hjälp av sina bakåtvända tänder, tvingar det gradvis ner i halsen. Uppslutning kan bero på följande två till tre dagar, förutsatt att ormen kan uppnå en hög kroppstemperatur. Ormar kan ofta hittas liggande i solskenet efter att ha svalt offer att uppmuntra matsmältningen.

Denna typ av orm reproducerar genom att lägga ägg under sommaren, vanligtvis i en koppling av 2-18 ägg. Det är den enda giftiga ormen i Nordamerika som inte innehåller levande ungar. Kvinnliga ormar inte kvar hos sina ungar att ta hand om dem. Ägget och äggula innehåller all näring en ung orm behöver under utveckling och tidiga liv utanför ägget.

  • De tre typerna av korall ormar som finns i Nordamerika är i Texas, Arizona, och mellan North Carolina och Louisiana.