Hur väljer jag det bästa Eksem Specialist?

March 21

När du väljer ett eksem specialist, bör du ta reda på om specialisten bakgrund och rykte genom att kontakta licensnämnden för läkare i ditt område och få rekommendationer från dina primärvårdsläkare samt specialist nuvarande och tidigare patienter. Om du misstänker att eksem orsakas av en allergi, kanske du vill hitta ett eksem specialist som också är en allergolog. Annars kan arbeta med en hudläkare vara ett annat bra alternativ, som dermatologer specialiserade på behandling av hudåkommor. När du kontaktar kontoret av en eksem specialist, se till att fråga om försäkringar acceptans och andra finansiella frågor för att vara säker på att du har råd med sina tjänster.

Eksem är en inflammatorisk hudsjukdom som har flera orsaker. I vissa fall kan eksem orsakas av stress och ångest, även om det också ofta utlöses av allergier och känslighet för mat, tyger, och personliga hygienprodukter. I många fall kan du inte behöver se ett eksem specialist för att ta emot befrielse från detta villkor. Många primärvårdsläkare har möjlighet att diagnostisera och behandla eksem och kanske kan arbeta med dig för att identifiera dess orsak. Om du har en envis fall kan dock din läkare råda dig att söka råd från ett eksem specialist.

För många människor, kan den bästa typen av eksem specialist vara en hudläkare, eftersom dessa läkare är hudläkare och kan kanske mer korrekt diagnostisera och behandla din sjukdom. När du letar efter en hudläkare, se till att ta reda på om han eller hon är certifierad som en hudläkare av en erkänd medicinsk specialitet ombord i ditt område. Du bör också fråga om din jurisdiktion licens ombord på om han eller hon har en ren disciplinära rekord.

En annan typ av eksem specialist är en allergolog. Eksem kan vara resultatet av allergier, och så det kan vara meningsfullt att närma sig en allergolog och be om att ha ett batteri av allergitester genomförda. Som med en hudläkare, bör du alltid undersöka allergolog rykte och referenser. Du kanske också vill se en hudläkare först och fråga om att se en allergolog är en bra idé. Din hudläkare kanske kan rekommendera en bra allergolog som också är ett eksem specialist. Föräldrar till barn med eksem kan vilja välja en pediatrisk allergist att utföra tester, eftersom han eller hon kan ha mer specialiserad kunskap om barns allergier och deras symptom.

  • Eksem specialister är typiskt dermatologer.
  • Stress, ångest, allergiska reaktioner och känslighet för mat eller tyger är bland de möjliga orsakerna till eksem.
  • Eftersom huden fukt och elasticitet minskar normalt med åldern, kan äldre personer vara särskilt känsliga för upplever eksem.
  • Personer med svåra fall av eksem kan behöva se ett eksem specialist för behandling.
  • Eksem kännetecknas av torra, fjällande fläckar på huden.
  • En kräm för behandling av eksem.