Vad är ett konkret Nail?

September 23

Ett konkret spik är en typ av mekanisk fästanordning som används för att säkra föremål i murverk och andra hårda och spröda material. Spikning i murverk kräver rätt typ av spik, en god kvalitet hammare, och en del teknik. Konkreta naglar används ofta i byggnadskonstruktion och i hemmet förbättring projekt, såsom avslutar en källare. Ett konkret spik är en speciell fästanordning och är annorlunda än en vanlig järnspik.

Ett konkret spiken har ett huvud på en ände, och ett cylindriskt skaft som avsmalnar till en skarp spets vid dess andra ände, för att hjälpa till ingrepp spiken genom att tränga in i de föremål som är fäst. Den cylindriska delen av spiken är känd som skaftet. Huvudet av en betong spik, som har en rund form, ger en positiv mekaniskt stopp, och en yta för en hammare som skall användas till pund spiken in i materialet. Konkreta naglar är också tillgängliga utan huvud.

Skaftet är det som ger konkreta naglar en mycket fast anläggning styrka. Skaftet är vanligen kort, tjock, och ofta ribbad för att ge piercing och bet styrka. Det finns en mängd olika skafttyper tillgängliga, inklusive släta, ring, vridet, och twilled. De ribbade skaft ger ytor som bidrar till att gripa betongen och minska chanserna för att spiken kan lossna och komma ut med tiden.

Konkreta naglar används oftast med ett speciellt elverktyg, känd som en spik förare, vilket ger en stark slag åtgärder för att möjliggöra penetration av betong. Verktyget genererar en stark pumpande action längs axeln på spiken att driva det in i betongen i ett enda slag. Med hjälp av en spik förare ökar förmågan av spiken att penetrera betongen snabbare och med mindre ansträngning, och producerar starkare och mer noggranna mekaniska anslutningar.

Ett konkret spik kan också hamrade manuellt. Det kräver oftast flera slag med hammaren för att helt sjunka nageln, och kan resultera i minskad greppstyrka och hållkraft. Pilot hål, som är något mindre än diametern hos spiken, vanligtvis borrats i betongen innan manuellt hamrar spiken. Pilot hål bidrar till att upprätthålla noggrannheten av hålet, och reducera den kraft som behövs för att pund spiken i.

Konkreta naglar finns i olika diametrar, längder och skafttyper för att möta en mängd olika tillämpningar. Ett konkret spik normalt hårdare än en vanlig järnspik. Galvaniserade konkreta naglar är den vanligaste typen och används i stor utsträckning. Dessa är tillverkade av högkvalitativt kolstål och är förzinkad för att ge styrka och korrosionsbeständighet.

  • Murverk borr kan användas för att borra hål i betongväggar.