Vad är bipolär Screening?

October 13

Bipolär screening kan hänvisa till ett antal tester, antingen själv eller administreras av en psykolog eller läkare som kan föreslå en person har ett villkor på den bipolära spektrumet. Detta innebär att de kan drabbas av cyklotymi, möjligen upprörd depression, bipolär II, eller bipolär I. Dessa tester skärmen, medgav möjligheten av förekomsten av en bipolär sjukdom, men de har inte helt diagnostisera. De kan vara ett bra diagnostiskt verktyg vid uppkomsten av depression att differentiera depressiv eller ängsliga störningar från bipolära sjukdomar, som ofta kan få missat.

De flesta bipolära screeningtest utvärderar för signifikanta skillnader i humör. Att söka efter mani eller hypomani, kan tester be folk att kommentera frekvensen av faktiska kön eller lust för sex, förekomst av racing tankar, i vilken grad plötsliga ilska inträffar, mängden pessimism / optimism de visar, mängden tid de är både deprimerade och oroliga (blandade humör), och om känslor som tyder mycket förhöjd sinnesstämning eller ego ibland. Depression frågor kan fråga om ilska, mörka stämningar, oförmåga att göra något, och andra stater.

Det finns många potentiella bipolär screeningtester för att ta eller ha förvaltas av en psykisk eller annan sjukvårdspersonal. De kan vara viktigt på grund av underlåtenhet att ibland korrekt diagnostisera bipolär. Speciellt när människor inte har maniska tillstånd eller bipolär, och istället ha cyklotymi eller bipolär II, kan det inte vara särskilt tydligt att det som inträffar är snabba förändringar i humör. En hypomana tillstånd, vanligt i bipolär II, kan bara se ut som ett gott humör eller tillfällig återhämtning från depression. Detta kan vara förvirrande och leda till år av felaktig diagnos och underlåtenhet att återhämta sig från en sjukdom.

Icke desto mindre är en bipolär screening inte nödvändigtvis helt exakt. Testet kan misslyckas om folk inte uppfattar sina problem eller inte kan bedöma sig själva på ett ärligt sätt. Det finns bara ett sätt, ett screeningmetod, för att fånga tillståndet. Andra diagnostiska verktyg är mycket viktigt och dessa inkluderar bedömning av en persons tillstånd under en längre tid tid deras och respons på läkemedel.

Å andra sidan, denna "skärm" bevisar värdefullt för en mycket specifik anledning. Mediciner mot depression och mediciner för bipolär kan vara signifikant från varandra. Medan vissa mediciner, som atypiska antipsykotika, används i båda förhållanden, antidepressiva är inte alls samma sak som en klass av läkemedel som kallas stämningsstabiliserande. I den person med äkta bipolär, kan antidepressiva bevisa som matchar till krutdurk, bränslepåfyllning maniska eller hypomana stater och representerar extrem fara för en person. Att ha en bipolär screening för att utesluta denna möjlighet eller bekräfta tillståndet kan vara värdefullt i medicinering och snabbare läkning.

Det finns ett par bipolära screeningtest på nätet som anses ganska ansedda. Dessa inkluderar den Goldberg Bipolär Testing Screening Questionnaire, som finns på flera webbplatser. Om testet visar sannolikheten för denna sjukdom, bör människor komma i kontakt med sin psykiater eller terapeut. Ett annat sätt att få bipolär screening är genom att fråga en terapeut, läkare eller psykiater för att utföra ett screeningtest. Dessa kan vara mer omfattande och de har den fördelen framför självtester för omedelbar tillgång till vård för att ta upp frågan om ett positivt eller suggestiv resultat.

  • Bipolära tester av något slag är inte avsedda att ersätta en fördjupad diagnos av en psykolog.
  • Det kan ta år för en person med bipolär sjukdom att bli ordentligt diagnostiseras och behandlas.