Vad är en Hygrostat?

October 7

En hygrostat är en mekanism som fungerar tillsammans med maskiner utrymme konditione att reglera ett rums luftfuktighet nivå. De används vanligen med luftkonditionering, luftfuktare och avfuktare, mäta fuktigheten i ett givet utrymme. När det används på en enhet med en termostat, som en luftkonditionering, tillåter en hygrostat enheten för att slå på och av när en förutbestämd nivå av fukt är närvarande.

Hygrostater garantera ett rum håller en behaglig temperatur och hjälper till att förhindra mögel från att bildas. Vissa rum i ett hem är mer känsliga för fukt och är mer benägna att utveckla mögel. Ett badrum hygrostat fäster ventilationsfläkt i rummet, automatiskt cykla av när luftfuktigheten har sjunkit. De övre berättelser om en bostad upplever också hög grad av fukt. En vinds hygrostat arbetar med en fläkt för att hålla temperaturerna hanterbar och villkor inconducive till tillväxt av mögel.

Det finns många luftfuktare och avfuktare som är utrustade med en inbyggd hygrostat. Användaren kan programmera enheten att läsa fukthalten i luften, sätta den kan fungera eller stänga som fuktigheten stiger eller faller. En avfuktare eller luftfuktare hygrostat kan placeras direkt på maskinen eller nås via en fjärrkontroll.

Termostater finns också med inbyggda hygrostater. En termostat hygrostat tillåter användare att ställa in temperaturnivåer inom ett utrymme och samtidigt säkerställa fuktigheten ligger kvar på ett minimum. Grader av fuktighet kan justeras för att passa användarens personliga preferenser. Den typiska programmerbara intervallet för luftfuktighet är 15% -45% relativ fuktighet (RH). Om nivån i ett rum överskrider den önskade beloppet kommer hygrostat varna termostaten att automatiskt slå på luftkonditioneringen.

En digital hygrostat är lätt att läsa och justera. Den visar temperaturen i rummet, den nivå av fuktighet, och ofta kommer att visa den inställda temperaturen och nivå. De flesta modeller är enkla att programmera med önskad information och många har också säkerhetsinställningar som garanterar enheten fungerar korrekt även om hygrostat manipuleras.

Eftersom luftfuktigheten varierar i olika geografiska områden, är det viktigt att samråda med hygrostat tillverkarens riktlinjer för att fastställa den optimala inställningen för en given locale. Om enheten är inställd på fel sätt, skulle det cykel när den inte behövs, slösa energi och eskalerande kostnader nytta. De flesta tillverkare inkluderar med varje produkt en förteckning av ideala Hygrostaten inställningar för en mängd olika platser.

  • En idealisk fuktighetsnivån är cirka 45 procent.
  • En hygrostat används vanligtvis med luftfuktare.
  • Med hjälp av en luftfuktare kan hjälpa till att lindra nästäppa.