Vad är en Drain Fläns?

December 18

En dränerings fläns sitter inom ett avlopp för att ge redskap för VVS-armatur. Kanten på flänsen ska vara synlig som en läpp runt kanten på avloppet, och en kort rörlängd faller ut för att ansluta med VVS. Flänsar är en viktig del av dräneringsinstallationer och de måste vara korrekt installerat för att minska risken för läckage och andra problem. Replacements är vanligtvis lätt tillgängliga från järnaffärer och brukar komma i standardstorlekar för att göra det enkelt att byta ut slitna beslag.

Beroende på utformning, kan dränerings fläns pop eller skruva in i avloppet. Vid tidpunkten för installationen, kan en rörmokare applicera ett tunt lager av plumberâ € s kitt runt kanten på avloppet innan du trycker flänsen på plats. Det kitt sitter stadigt för att förhindra läckage och sittplats flänsen ordentligt så det vann? € t rock eller bild. Fällor och pluggar kan monteras på flänsen för att hålla skräp ur avloppet och tillåter användaren att ansluta avloppet för aktiviteter som att ta ett bad eller gör rätter.

Det är ibland nödvändigt att ta bort ett avlopp fläns att ersätta den eller en ansluten komponent. Avlägsnandet Tekniken kan bero på hur den är installerad. En hink bör placeras under VVS att fånga några droppar eller läckor och tillåta människor att säkert skruva beslagen under avloppet. När dessa rördelar är lösa, bör det vara möjligt att se om flänsen behöver skruvas av eller om den kan man försiktigt knacka underifrån att tvinga den att dyka upp, så att den kan avlägsnas. Innan du byter flänsen är det viktigt att rengöra runt avloppet och åter plumberâ € s kitt för att göra en tät försegling och undvika läckor.

Standardstorlekar finns tillgängliga för att para sig med olika typer av VVS inventarier. De bör arbeta omväxlande mellan tillverkarna. Köpare kanske vill överväga färg och avsluta när de köper ersättnings flänsar för att se till att de kommer att matcha.

Dessa komponenter är vanligtvis gjorda av metall och kan ha en blank yta, särskilt vid den synliga delen av dränerings fläns. Detta kan kräva milda underhåll för att förhindra repor och skador. Hårda rengöringsmedel bör inte användas direkt på avslut eller det kan strippa. Om korrosiva material regelbundet hanteras i avloppet, är det också lämpligt att regelbundet inspektera VVS för tecken på problem, och ersätta komponenter som dränerings flänsen innan de börjar läcka.

  • Hårda rengöringsmedel bör inte användas på finishen på ett avlopp fläns.