Vilka är de olika användningsområden för White Oil?

June 7

Oavsett om det köps kommersiellt eller göras hemma från enkla ingredienser, är vit olja som används som insektsmedel för trädgårdsskötsel. Det sägs vara effektiva för att döda en mängd olika skadeinsekter, inklusive bladlöss, citrus leaf gruvarbetare, larver, kvalster, skala och mjöliga buggar. Som ett mekaniskt baserade bekämpningsmedel, fungerar vitolja med beläggning och kvävande insekter snarare än genom någon form av kemisk påverkan, så insekter inte kan bli resistenta mot det. Trädgårdsmästare använder ofta vitolja på frukt och citrusträd, prydnadsväxter, och rosor, bland andra typer av trädgårdsväxter.

Även kommersiella beredningar av detta hopkok innehåller vanligtvis vaselin produkter, recept på hemgjord vitolja rekommendera användning av vegetabilisk olja som huvudingrediens. Generellt recept för hemlagad vitolja kräver en kombination av flytande tvättmedel och matolja. Denna blandning skakas tillsammans, späddes sedan med vatten och tillämpas på växter med en sprayflaska eller mister. Trädgårdsmästarar rekommenderar sprutning den färdiga blandningen på båda sidor av angripna bladen.

Enligt vissa källor, bör trädgårdsmästare undvika att använda vit olja på den mjuka eller håriga blad av vissa växtsorter, som kan skadas av tvålen ingrediensen i blandningen. Man tror att detta bekämpningsmedel är mest effektiv när den appliceras på växterna på sena kvällen eller tidigt på morgonen, eftersom temperaturen är roligast under dessa tider. Använda blandningen under mycket varma perioder kan skada vissa växter genom att producera en bränd effekt på bladverket.

En allmän recept för hemlagad vitolja omfattar ca 2 koppar (480 ml) av vegetabilisk olja i kombination med ungefär en halv kopp (120 ml) av flytande tvål. Täck och skaka blandningen, sedan späda ut det med vatten för omedelbar användning i en mister eller sprayflaska. Denna hemgjord blandning kan vara i upp till tre månader om det förvaras på en torr, sval plats i en lufttät behållare. Flytande Kastilien tvål och olivolja sägs vara idealiska ingredienser för att skapa vitt olja för användning på växter. För dem som inte har flytande tvål finns tillgängliga är det möjligt att använda spån av tvål som en alternativ ingrediens.

  • Vit oljeinsekts kan vara effektiva på larver och andra insekter och larver.
  • Vit olja kan användas som en insekticid.
  • Vitolja får tillämpas på anläggningar med en sprayflaska eller mister.