Vad är en LED display?

June 18

En LED-display är en videoskärm som består av lysdioder, eller LED. Lysdioder är små elektroniska apparater som ger ett mycket effektiv ljuskälla. De används i vardagliga apparater från trafikljus till fjärrkontroller. Många LED-displayer används utomhus i skyltar och butiksskyltar.

En typisk LED-display är sammansatt av många LED paneler, som ibland används som en form av belysning eller belysning i stället för visning. Två klasser av LED paneler finns: konventionella LED paneler, som använder diskreta lysdioder och ytmonterade enhet (SMD) paneler. Konventionella paneler är den vanligaste av de två, särskilt för stora utomhus bildskärmar. I denna typ av LED-panel, är kluster av röda, gröna och blå lysdioder samlas för att utgöra ett stort antal kvadratformade pixlar.

SMD-tekniken används vanligen för att konstruera en LED-display som för användning inomhus. LED-skärmar som använder SMD använder också röda, gröna och blå lysdioder till En typisk LED-display är sammansatt av många LED paneler, som själva används ibland som en form av belysning eller belysning i stället för display.form pixlar, som är monterade på datachips eller mycket små kretskort. Dessa pixlar är var mycket minut, med enskilda lysdioder, som är mindre än ett knappnålshuvud. De huvudsakliga praktiska skillnaderna mellan de två är den minskade maximalt läsavstånd med SMD, liksom den minskat något ljusstyrka. Dessa båda gör SMD bättre LED-teknik för inomhusanvändning.

De individuella dioder som utgör en LED-display är själva en viktig tekniska framsteg som erbjuder många fördelar jämfört med andra ljuskällor. En lysdiod är gjord av ett genomskinligt plasthölje runt ett halvledarchip, som har positiva och negativa terminaler som leder till det. Elektroner strömma in i halvledarchip, som - på grund av sin kemiska natur - bringar elektroner att avge energi i form av fotoner. Vi uppfattar då dessa fotoner som ljus. Olika halvledare kommer att avge olika färger av ljus, inklusive infrarött och ultraviolett ljus.

En lysdiod har många fördelar jämfört med traditionell glödlampa, den typiska ljuskällan i många hem. Först, det finns mycket lite värme som produceras av en LED, i motsats till den stora mängd värme som produceras av en volfram glödlampa. I en traditionell glödlampa, är nästan hälften av den energi förlorad som värme. LED-lampor använder också mycket lite energi för att fungera. Detta gör dem ljuskälla i valet för enheter som trafikljus, som arbetar kontinuerligt.

De första LED-bildskärmar utvecklades i slutet av 1970, och deras uppfinnare fått utmärkelser och erkännande på 29th Engineering Exposition i Anaheim, Kalifornien. På den tiden, dock endast LED-display som fanns var monokromatisk, eftersom en effektiv blå lysdiod hade ännu inte utvecklats. Effektiva blå lysdioder behövdes för färgskärmar, och dessa slutligen dök upp i början av 1990-talet.

  • En lysdiod har många fördelar jämfört med traditionell glödlampsljus.