Vad är en Blue Book värde?

July 8

Har du någonsin tänkt på att köpa, sälja, eller ens handla en ny eller begagnad bil? Om så är fallet, då är chansen ganska bra att du åtminstone har hört uttrycket blå bokförda värdet. Denna lilla frasen har en otroligt stor inverkan på vad du kan och inte kan få för en viss typ av fordon, och som sådan är en som du verkligen ska förstå innan du börjar processen med att köpa eller sälja en bil.

  • Vad är värdet? Enkelt uttryckt är det "bluebook värdet" värdet av en viss bil, lastbil, motorcykel eller annat fordon som rapporterats av Kelley Blue Book företaget. Denna bok publiceras varje år, och anses allmänt vara den enskilt mest exakta bok i sitt slag i området.
  • Vad är Blue Book? The Kelley Blue Book Företaget var först tillbaka i 1918 som Kelley Kar Company i Los Angeles, Kalifornien, med Les Kelley. De första inkarnationer av Kelley Blue Book var listor över den inventering som Les Kelley (grundaren av Kelley Blue Book) hade för sin begagnad bil företag. Inom ett par år av dessa listor kommer ut, banker och andra återförsäljare i området kom att lita på och hålla de värden som fastställs i dem. Dessa listor var inte lätt tillgänglig för allmänheten förrän 1926, och företaget kvar inom kontroll Kelley familjen fram till 1980.
  • Hur fastställs värdet? Den exakta metod som används för att bestämma värdet anges i den blå boken är en väl bevarad hemlighet att Kelley Blue Book företaget inte delar. Det anses allmänt dock att värdet är ganska mycket en genomsnittlig samman genom att besöka grossist auktioner, oberoende återförsäljare, auktoriserade återförsäljare, uthyrningsföretag och andra företag som gillar att sälja fordon. Även på dessa platser, ombud för Kelly Blue Book företaget anteckna vad varje fordon säljer till. Denna information sammanställs, och den resulterande genomsnittliga är vad som oftast används.
  • Skillnader i värde. En av de saker som hjälper gör Kelly Blue Book så pålitliga och värdefull resurs är att det erbjuder vissa varianter av värde för ett specifikt fordon. Dessa varianter uttrycks i boken, och brukar anges av den typ av extramaterial eller alternativ att fordonet har.
  • Vem använder värdet? Bara om alla som har ett intresse av att köpa, sälja eller handel bilar har Kelly Blue Book närheten. Ett exempel på detta kan lätt hittas i de flesta kreditföretag, där de har en "bil köper center", där den senaste kopian av denna publikation till hands.