Att hålla tempot Musik

July 2

Tempo betyder, helt i grunden, "tid", och när man hör folk prata om tempot i ett musikstycke, de hänvisar till den hastighet med vilken musiken fortskrider. Poängen med tempot är inte nödvändigtvis hur snabbt eller långsamt kan du spela ett musikstycke, dock. Vad tempot verkligen ställs grund stämningen i ett musikstycke.

Vikten av tempo kan verkligen uppskattas när man betänker att det ursprungliga syftet med mycket populärmusik var att följa med folk som dansade. Ofta rörelse dansarnas fötter och kroppspositioner arbetat med att ställa in tempot i musiken, och musikerna följde dansarna.

Före 17-talet, men kompositörer hade ingen riktig kontroll över hur deras transkriberade musiken skulle utföras av andra, särskilt av dem som aldrig hade hört bitarna som utförs av deras skapare. Det var först på 1600-talet som begreppet att använda tempot och dynamiska markeringar i noter började användas.

Metronomen: Inte bara för hypnotisörer anymore

Trots vad du kanske har samlats in från skräckfilmer och Alfred Hitchcock filmer, som pyramidformade tickande låda, metronomen, har ett syfte förutom att vända människor till själlösa zombies.

Metronomen först uppfanns 1696 av den franske uppfinnaren Étienne Loulie. Loulie första prototypen bestod av en mycket enkel vägt pendeln. Problemet med sin uppfinning, var dock att för att arbeta med beats så långsam som 40 till 60 slag per minut (bpm), enheten måste vara minst 6 meter hög!

Det var inte förrän mer än 100 år senare att två tyska tinkerers, Dietrich Nikolaus Winkel och Johann Nepomuk Mälzel, arbetade självständigt producera den fjäderbelastade design som är grunden för analoga (icke-elektriska) metronomer idag. Maelzel var först med att smälla patent på den färdiga produkten, och som ett resultat, är hans initiala bifogas standard 4: 4 takt tempo tecken, är MM = 120 MM kort för Maelzel s metronom, och 120 innebär att det kommer att bli. 120 bpm i pjäsen spelas.

Musiker och tonsättare både omfamnade metronomen. Från och med då, när kompositörer skrev ett musikstycke, kunde de ge musiker en exakt numerisk hastighet som att spela pjäsen.

Tempo betecknings

Även metronomen var den perfekta uppfinning för kontrollfreaks, såsom Beethoven och Mozart, de flesta kompositörer var glada istället för att använda det växande ordförråd temponotation för att generellt beskriva takten i en låt. Än idag är samma ord som används för att beskriva tempot och takten i musiken används. De är italienska ord, helt enkelt därför att när dessa fraser kom i bruk (1600-1750), den största delen av europeisk musik kom från italienska kompositörer.

Följande är några av de mest vanliga tempobeteckningar i västerländsk musik, vanligtvis finns skrivet ovanför taktart i början av ett musikstycke:

 • Grave: Den långsammaste takten. Mycket formellt, och mycket, mycket långsamt.
 • Largo: Funeral march långsam. Mycket allvarligt och dyster.
 • Larghetto: Långsam, men inte så långsamt som Largo.
 • Lento: Långsam.
 • Adagio: Lugn. Tänk gradering och bröllopsmarscher.
 • Andante: Walking takt.
 • Moderato: Rätt smack i mitten. Inte snabbt eller långsamt, bara måttligt.
 • Allegretto: Måttligt snabbt.
 • Vivace: Livlig, snabbt.
 • Presto: Mycket snabb.
 • Prestissimo: Tänk Presto efter några för många espressos.