Vilka faktorer påverkar parakiter priser?

July 16

En av de största faktorerna som påverkar parakiter priserna är hur fåglarna höjdes. Parakiter är sociala varelser. Om höjs med mycket mänsklig kontakt, kommer parakiter acceptera människor som en del av sin flock och trivs runt dem. Parakiter upp runt människor är generellt dyrare än de som tas upp i en djuraffär bland andra fåglar. Parakiter upp i en djuraffär har till stor del fått utbildning bara för att acceptera andra fåglar som sin flock. Ålder och ras kan också påverka parakiter priser.

Parakiter vana vid mänsklig kontakt är dyrare, men de är i allmänhet lättare att träna och också mer sannolikt att lära sig att prata. Helst någon som funderar på att köpa en undulat utsatt för en hel del mänsklig kontakt bör hitta en uppfödare som har manuellt matad fågeln. Manuellt matad fågeln är van vid mänsklig beröring och ljudet av den mänskliga rösten. Parakiter som är bekanta med mänsklig kontakt bör inte lämnas ensam hela dagen på grund av sin sociala karaktär och behov av sällskap. Någon som arbetar långa timmar kan vilja överväga att köpa två parakiter, även om detta sannolikt kommer att orsaka både fåglar att inte binda såväl med ägaren.

Store-höjde parakiter är billigare, och deras flock består av andra fåglar eftersom de har en sådan begränsad kontakt med människor. Om en person som söker ett husdjur är mer oroad över fågelns utseende snarare än dess vänlighet för människor och förmåga att prata, då mindre dyra undulat från en djuraffär kan vara ett bra val. Det är viktigt att komma ihåg dock att parakiter är sociala varelser och kan bli lyckligare med en annan undulat som sällskap. Parakiter utan sällskap kan sicken och dö.

Ålder kan påverka parakiter priser, och yngre parakiter kan vara något dyrare. Yngre fåglar är oftast lättare att träna och bättre kunna anpassa sig till nya miljöer. Yngre parakiter har linjer ovanför deras cere - området ovanför näbben. Mogna parakiter har inte dessa rader.

Ras kan också påverka parakiter priser. Den vanligaste rasen av parakiter är den hemma i Australien. I sin omgivning dessa fåglar är gröna, men uppfödare nu höja dem i olika färger. Den engelska undulat, eller engelska undulat, är större i kroppslängd - cirka tio inches i genomsnitt jämfört med sju inches för den gemensamma undulat. Den engelska undulat är en favorit på fågelutställningar och utställningar, och är oftast dyrare än vanliga undulat.

  • Papegojor kan säljas billigare om de var butiks höjs snarare än av uppfödare.
  • Parakiter som är vana att mänsklig kontakt är dyrare.