Ta bort hår Gel Fläckar från Fabric

March 17

Av alla de produkter som finns för styling hår, verkar gel att vara en av de mest populära val på grund av dess mångsidighet och håller. Ändå strukturen på de flesta geler gör det ganska lätt att få loss ett dropp här eller en glob där och de verkar alltid att släppa i de mest obekväma ställen, på våra kläder, sängkläder, soffor, har jag ens lyckats få hårgelé på min gardiner innan. Lyckligtvis finns det några mycket hanterbara sätt att bli av med dessa fläckar.

Demontering hårgelé fläckar från kläder tar bara några enkla steg:

  1. Med hjälp av en sked, skrapa bort överflödig arvingen gelen det bästa du kan. När du har tagit bort allt som kommer att lossna bredvid du vill blot området för att dra ut den ur fibrerna. Detta förhindrar att hårgelé sprids i nästa steg och hålla din färgade plats till en minimal storlek.
  2. Förbehandla fläcken med en fläckborttagnings som är säker att använda på tyget. Detta är bra för torkat på fläckar eftersom den inte bara arbeta för att bryta ner gelen så att den kan tvättas ut, men den behandlar också fläcken kvar av hårgelé. Om du inte har ett fläckborttagningsmedel kan du också använda en del vatten med lite diskmedel i den. Blöt hela området noggrant och låt det sitta i en minut eller två, och sedan lätt skrubba fläcken med en tandborste. Om du inte kan sätta kläderna direkt i brickan skölj fläcken med varmt vatten och låt det sitta tills den kan gå i tvätten.
  3. I hetaste vatten som är säkert för tyget, tvätta kläder i vilket som cykeln används normalt. Om du låter artikeln sitta före tvätt kan du behöva upprepa steg 2 innan så sker. Det varma vattnet och förbehandling borde ha tagit bort fläcken helt, men om det är fortfarande där upprepa steg 2 och 3 tills den är borta. Placera inte plagget i torktumlaren tills fläcken har försvunnit, kommer detta bara ställa fläcken i fibrerna i kläderna.

Om fläcken är i stoppning metoden för att ta bort fläcken är lite annorlunda.

  1. Än en gång kommer du vill kasta någon extra gel kvar på tyget genom att försiktigt skumma tyget med en styv kant och läsk resten ut med en ren trasa eller pappershandduk.
  2. Att absorbera det som är kvar av gelen i tyget strö bakpulver eller majsstärkelse över området och låt det sitta på fläcken, dammsug upp pulvret efter cirka femton minuter. Självklart om din fläck redan torka detta steg kan hoppas över.
  3. Med hjälp av en kemtvätt lösningsmedel väta fläcken lätt och utplåna fukten med en torr trasa, upprepa detta steg tills fläcken är borta.

Som med de flesta fläckar, det fräschare plats desto lättare och snabbare det är att avlägsna, kommer äldre torkade fläckar naturligt ta längre tid att komma ut. Tålamod och armbåge fett kan göra underverk på precis vad som helst, så ge dig själv lite tid att arbeta fläcken ut.