Har korsa benen Orsak Åderbråck?

October 17

Ladies fick ofta höra att artigt sittande innefattar genomfart av benen, eller oftare anklarna. Huruvida detta utgör verkligen artigt sittande, det finns ingen anledning att oroa sig åderbråck om du planerar att korsa benen. Detta är en urban legend, en gammal fruar berättelse som har rutinmässigt cirkulerat och upprepade på Internet, en som vårdpersonal avfärdar som struntprat. Crossing benen kommer inte och inte leder till åderbråck eller ådernät.

Teorin att korsa benen leder till dessa framstående och skadade vener härrör från idén att korsa benen kan orsaka kompression till benen, vilket kan skapa back-up blodflödet till hjärtat. Vener bär blod återvänder till hjärtat, och om du skulle skapa tillräckligt tryck för att bromsa denna blodflöde, kunde vener pool med blod, utvidga och skadas. Ändå någon kompression orsakad av korsa benen är inte tillräckligt för att tillämpa den typ av tryck som behövs för att verkligen stoppa det regelbundna flödet av venöst blod; du inte tillämpa ett tryckförband på benen när du passerar dem.

På samma sätt kan människor få veta att bära stödstrumpor kommer att orsaka åderbråck, men detta är i själva verket standardbehandling för att minska smärta och svullnad i samband med svullna och skadade vener. Om dina knästrumpor är lite för hårt, för komfort skull kanske du vill en något lösare par. Ändå behöver du inte oroa dig för åderbråck följd av snäva strumpor, något mer än du behöver oroa sig för hur korsa benen kommer att påverka dina ådror.

Detta väcker frågan då, om vad som orsakar åderbråck och vilka åtgärder du kan vidta för att försöka förhindra dem. För det första är det inte alltid möjligt att förhindra åderbråck, men återigen, korsa benen kommer varken orsakar eller undvika dem. De vanligaste faktorerna för att utveckla åderbråck inkluderar ärftlighet - du kan bara vara genetiskt predisponerade mot att utveckla dessa.

Andra faktorer som kan öka risken för åderbråck inkluderar kön. Åderbråck uppstår oftare hos kvinnor. Övervikt, dålig cirkulation i benen, vilket kan vara närvarande hos personer med diabetes eller med hjärtproblem, och faktiskt behöva göra en hel del stående kan skapa fler åderbråck. Graviditet kan ofta orsaka åderbråck att utveckla och hormonbehandlingar som när kvinnor försöker bli gravid eller använder hormonersättningsterapi kan sätta människor i mer risk. Typiskt piller inte är associerade med ökad risk för att utveckla dessa smärtsamma och svullna ådror.

Goda nyheter existerar också, i det faktum att åderbråck nu kan behandlas genom en mängd olika metoder. Fråga din läkare om vilken metod kan vara rätt för dig. Vissa metoder faller under klassificeringen av frivilliga förfaranden och får inte omfattas av sjukförsäkring. När åderbråck är mycket smärtsamt och hämmar aktiviteten, kan människor att framgångsrikt kunna hävda att ett förfarande för att ta bort vener är motiverad och bör omfattas av försäkringen.

  • Kompressionen som orsakas av att hålla benen i kors är inte tillräckligt för att stoppa regelbundet flöde av venöst blod.
  • Det är en gammal fruar berättelse som benet korsning orsakar åderbråck.
  • P-piller är inte vanligtvis förknippas med ökad risk för att utveckla smärtsamma och svullna åderbråck.
  • Kompressionsplagg kan användas för att behandla åderbråck.
  • Spider vener är vanligast i de lägre ben och vrister, och är kopplade till cirkulation.