Vad är skillnaden mellan Vind och bleckblåsinstrument?

October 16

I en musikalisk orkester, det finns grupper åtskilda av fabrikat av instrument på grund av ljud och röst de spelar. Två olika grupper av instrument, vind och brassinstrument, liknar i vissa avseenden, men känd för sina olikheter. Blåsinstrument, till exempel, är nästan alltid gjorda av trä och spelas med en trä vass och metallknappar. Mässing instrument, å andra sidan, är gjorda av metall eller mässing och innehåller inget trä eller vass. Båda typerna av instrument kräver en kraft av luft för att skapa ett ljud, men de använder väldigt olika tekniker för att uppnå samma mål.

Den största skillnaden mellan vind- och brassinstrument är den typ av material varje instrument är gjord av. De flesta blåsinstrument, som klarinetter, saxofoner och flöjter, är gjorda av antingen trä eller metall. Brassinstrument, dock uteslutande gjord av mässing eller metall och innehåller en annan typ av munstycke för att blåsa luft. För träblåsinstrument, munstycket kräver vanligtvis en trä vass, med undantag av flöjt. Reeds är inte nödvändiga för brassinstrument, eftersom ljudet beror mest på vibrationerna i mun mot munstycket än mot en vass.

Vind och brassinstrument både lita på användaren att förse instrumentet med tillräckligt med luft för att göra ett ljud, men den teknik med vilken en anteckning spelas varierar mellan de två instrumentgrupper. Blåsinstrument blåsa luft som vibrerar en trä vass, vilket i kombination med stopp av luft genom olika nycklar, producerar en notering. Mässing instrument använder också luft, men ljudet de spelar bygger i huvudsak på de vibrationer från läpparna på munstycket av instrumentet. Ventiler, i stället för nycklar, används för att stoppa luften och skapa en anteckning.

Mässing instrument använder ventiler för att hjälpa direkt luft in och ut ur instrumentet, skapar olika toner och anteckningar. Träblås instrumenten kräver användningen av nycklar vid sidan av kroppen av instrumentet för att stoppa eller släpper ut luft för att skapa olika toner. Även denna skillnad tycks ansluta vind och brassinstrument, som båda ventilerna och nycklar utnyttjar luften som ges av spelaren att skapa ljud. En vanlig skillnad på brassinstrument, jämfört med blåsinstrument, är att många av de tuba och tromboninstrument kräver mer luft att fylla instrument än en mindre blåsinstrument.

  • Brass instrument är gjorda av metall och inte kräver en vass.
  • Flöjten är ett blåsinstrument som ofta är gjord av metall.
  • Vissa träblås, såsom klarinett, använd en vass.