Vilka är de vanligaste orsakerna till mörka ögon cirklar i barn?

February 16

Även sett mörka ögonen hos barn kan orsaka många föräldrar och vårdnadshavare larm, de har oftast en godartad sak som vanligtvis rensar upp med lite eller ingen hjälp. Mörka ringar under ögonen hos barn är sällan ett symptom på dålig hälsa och inte ett vanligt tecken på brist på sömn. Tvärtom är de barn oftast orsakas av sinus eller nästäppa, vilket är oftast resultatet av allergier. Andra vanliga orsaker är hudtyp, genetik, polyper och förstorade tonsiller.

Nästäppa är oftast orsaken till de mörka ögonen hos barn. Trängsel vidgar venerna under ögonen och gör dem mörkare. De vidgade vener också möjliggöra mer blod att strömma till under ögonen, skapa lila och blå missfärgningar. Barn är sannolikt att uppleva trängsel på grund av allergier, hösnuva, förkylningar, bihåleinflammation eller förstorade tonsiller. Faktum är att många barnläkare anser mörka ögon cirklar en bra tidig indikation på allergier hos barn och ofta hänvisa till dem som allergiska shiners.

Barn med ljus hy är också benägna att bilda ögonen. Detta beror till stor del tunna huden under ögonen visar vener mer på ljus hy än på mörkare flådda barn. Mörka ögonen hos barn är också ofta orsakas av genetik. Barn som har minst en förälder med mörka ögon cirklar är mer benägna att bilda dessa mörka formationer, eftersom deras hud är tunnare under ögonen. Ibland kan vissa andra villkor såsom eksem, vilket gör huden grov, orsaka mörka ögonen hos barn.

Även om det finns ingen skada i att söka professionell synpunkter på mörka ögon cirklar hos barn, är läkare vanligtvis inte nödvändig om barnet visar också andra gäller symptom. En förälder eller vårdnadshavare bör kontakta sin barnläkare om barnet verkar ha en kronisk nästäppa och tenderar att andas ur munnen snarare än näsan. Andra tecken på oro är om barnet snarkar mycket eller har kontinuerliga irritationer eller utslag i ansiktet.

I de flesta fall kan huskurer för mörka ringar vara tillräckligt för att kontrollera dem. En sådan rekommenderad lösning är att använda en fuktig, kall tvättlapp som hölls över ögonen i 10 minuter. Om allergier är den skyldige bakom de mörka ögonen, hjälpa barnet undvika allergener är viktigt. Annars, om barnet är tillräckligt gammal kan en allergi medicin räcker. Barnläkare rekommenderar söker råd innan du ger ett barn någon typ av medicinering.

  • Snarkning och sömn-deprivation frågor kan orsaka mörka ögonen hos barn.
  • Trängsel, vilket leder till mörka ögon cirklar, orsakas ofta av hösnuva.
  • Förstorade tonsiller kan orsaka mörka ögonen hos barn.