Vilka är de olika typerna av växtbaserade stimulantia?

May 19

Stimulantia är ämnen som bidrar till att förbättra energinivåer, ökad vakenhet, och förbättra en persons humör. Det finns en mängd olika naturliga stimulantia som finns i hela världen, och dessa är vanligtvis kallas växtbaserade stimulantia. Några av dessa växtbaserade stimulantia inkluderar ginseng, tyrosin, och kokosnötolja. Även växtbaserade stimulantia i allmänhet anses säkra för majoriteten av befolkningen, kan dessa tillskott inte är lämpligt för alla. Vissa örter kan påverka hur andra läkemedel fungerar, så en läkare bör konsulteras innan några nya behandlingsmetoder.

Ginseng är bland de mest populära växtbaserade stimulantia tillgängliga. Asiatisk ginseng är normalt anses vara mer effektiva än amerikansk ginseng. Ginseng har visat sig förbättra kognitiv förmåga och kan också lägre blodsocker. Förutom att främja högre energinivåer, är detta tillägg också tros ha en lugnande effekt på många människor. Patienter med högt blodtryck kan inte få råd att ta ginseng, eftersom det kan orsaka en förhöjning av blodtrycket.

Guarana är ett annat populärt val när man överväger användning av växtbaserade stimulantia. På grund av de starka stimulerande effekterna av detta tillägg, många tror att det innehåller stora mängder koffein, då den aktiva kemikalien i denna typ av stimulerande är faktiskt guaranin. Guarana tros också att förbättra minnet, koncentrationsnivåer och övergripande mental prestation. Denna typ av stimulerande kan vara olämplig för personer som har högt blodtryck eller andra hjärtrelaterade medicinska frågor.

Tyrosin används ofta bland dem som föredrar att använda växtbaserade stimulantia. Tyrosin är tänkt att förbättra koncentrationsnivåer och kan ha humörhöjande egenskaper. Detta tillägg ska inte användas av dem som tar någon form av hormonbehandling. Tyrosin ökar naturligtvis produktionen av sköldkörtelhormoner, så de som tar hormon mediciner eller som har sköldkörtelproblem bör undvika att använda denna form av stimulerande.

Kokosolja anses av många vara ett bra val när du söker efter växtbaserade stimulantia. Kokosolja kan köpas på de flesta hälsokostbutiker och kan användas i matlagning. De stimulerande egenskaper av kokosnötolja kan vanligen kände både fysiskt och emotionellt i en mycket kort tidsperiod. Det finns flera olika typer av kokosolja som finns tillgänglig, och den organiska kokosolja är den enda form som faktiskt har en stark kokos smak. Denna typ av stimulerande är inte lämpligt för dem som kan ha en kokosnöt allergi.

  • Personer med högt blodtryck och andra hygienkrav bör rådgöra med sin läkare innan de använder något naturläkemedel stimulantia.
  • Guarana är ett växtbaserat stimulerande gjord av tropiska guarana bär.
  • Ginseng rot har använts för medicinska ändamål för tusentals eller år.