Arrangera skrivbordsikoner automatiskt

April 28

Du har förmodligen redan har ett stort antal ikoner på skrivbordet. (Jag har sett några datorer som hade, bokstavligen, hundratals ikoner på dem. Wow!) När du blir mer och mer av dem, det kan ibland vara svårt att hålla reda på dem och hålla dem organiserade.

För att hjälpa till med detta potentiella problem, ger Windows en funktion som kallas auto ordna. Detta innebär helt enkelt att när skrivbordsikoner läggs till eller tas bort, resten av ikonerna automatiskt ordna sig på ett ordnat sätt. Vad är det ordnat sätt? Att ordna ikonerna i alfabetisk ordning, med ikonen namn.

Du kanske undrar hur det kan vara till nytta, men det kan säkert vara-om du vet namnet på den ikon du vill använda, du kan hitta den lätt genom att skanna snabbt genom arrangerade ikonerna på skrivbordet.

Om du vill använda automatisk ordna, bara högerklicka på oanvänd område på skrivbordet, välj Visa på snabbmenyn och välj sedan Ordna automatiskt. Inställningen är en toggle, vilket innebär att du kan slå på eller av genom att använda samma steg. Om du slår automatisk ordna på, då alla dina skrivbordsikoner automatiskt omorganiseras och Windows motstår dina ansträngningar att klicka och dra ikonerna till andra platser på skrivbordet. Om du stänger automatisk ordna av, inte ikonerna inte gå tillbaka till hur de var innan du använt funktionen, men du kommer inte längre möter motstånd mot att dra ikonerna runt.

Detta tips (6814) gäller för Windows 7.