Behandla Psoriasisartrit

April 29

Läkare ser otaliga patienter har dagen som klagar till dem om den smärta de upplever. För vissa av dessa individer är det en sekundärt symptom till ett befintligt tillstånd från vilket de redan lider. Psoriasisartrit är en sådan sjukdom, eftersom det ofta är en sidoreplik till hudens tillstånd, psoriasis, vilket skapar torra, röda och fjällande lesioner på hudytan. Cirka 30% av psoriasis drabbade utveckla denna form av artrit, förekommer hos både män och kvinnor oftast i åldrarna 30 till 35.

Ofta ärftlig, är psoriasisartrit traditionellt utlöses av trauma, eller en streptokockinfektion. I allmänhet kommer en läkare använda blodprover och röntgen för att bekräfta en diagnos. Förresten, om en läkare begär en granskning av ledvätskan (tagen från områden som armbågar, höfter eller axlar,) detta är att utesluta nutid gikt (Crystal artrit.)

Psoriasisartrit "symptom liknar de av reumatoid artrit, som omfattar:

  • Inflammation avseende lederna eller närområdet
  • Ledstelhet
  • Centraliserad smärta i nacke och rygg
  • Ökad kropps värme eller temperatur
  • Begränsad fysisk förflyttning

Typisk behandling av psoriasisartrit inkluderar, men är inte begränsade till:

  • Omfattande sängläge. Syftet är att göra det möjligt för kroppen att återhämta sig från ansträngning för när kroppen är alltför trött, kan man inte hantera smärtan mycket väl.
  • Värm terapi. Minska inflammation genom att applicera värme till de drabbade områdena, inklusive varma bad eller dusch.
  • Anti-inflammatorisk medicin. Syftet med dessa läkemedel (dvs NSAID, metotrexat, kortikosteroider,) är att minska eventuell svullnad eller inflammation i lederna, vilket kommer att bidra till att undanröja alla uppenbara smärta eller ömhet.
  • Motion. Det är viktigt att upprätthålla en sund kropp, vilket också hjälper hur din kropp reagerar på smärta. Rutiner utvecklas enligt dina fysiska kapacitet.
  • Ice pack användning. När du använder värmeterapi bidrar till att minska den allmänna inflammation, med hjälp av is förpackningar efter träningen bidra till att minska eller eliminera inflammation i samband med träning.

Psoriasisartrit kan vara ganska obehagligt, speciellt om det är närvarande under en episod av psoriasis. Om du för närvarande behandlar den relaterade hudsjukdom och erfarenhet ihållande gemensamma obehag, tala med din behandlande läkare om dessa ytterligare symtom att få lämplig vård. Alternativt, om du har fått diagnosen och ordinerats en behandlingsplan, som ansluter sig till det kommer att lägga till ditt totala välbefinnande.