Vilka är de bästa tipsen för att göra en Knitted Scarf?

February 7

En stickad halsduk är ett mångsidigt tillbehör som kan bäras året runt, beroende på vilken typ av halsduken är det. Några av de bästa tips för att göra en stickad halsduk är att bestämma i förväg halsduken primära funktion, det önskade mönstret, garnkvalitet och tjocklek, och st. Andra tips kan hjälpa stickare under och efter stickning skedet för att säkerställa en attraktiv slutprodukt.

Innan du startar en halsduk stickning projekt bör en knitter fastställa halsduk övergripande syfte och utformning. Han eller hon kan själv skapa designen för en en-av-a-kind halsduk eller söka efter ett befintligt mönster med en tilltalande design. Medan vi ofta antar att en stickad halsduk är för vintern, kan halsduken också bäras under sommar, vår och höst, om konstruerat av lätt tyg. En scarf stickad för varmare temperaturer bör baseras på en design som kräver lätta garner såsom super fint, fint och ljust. Halsdukar som stickade för att ge värme under kalla årstider kan vara gjord av medium, skrymmande, eller super skrymmande garn.

Mäta st baserad på garn vikt är ett viktigt tips som kommer att avgöra den färdiga utseendet på stickad halsduk. Den allmänna tumregel är tyngre garnet, desto större st. Undantag inkluderar tekniker som använder större stora nålar till tunna garner. Detta garn och nål kombination skapar större stygn som bildar intressanta konstruktioner såsom lacy mönster, som är användbara för våren halsdukar.

Mönstret bör bedömas före stickning. Beroende på knitter s erfarenhetsnivå kan mönstret vara en enkel stickad eller ett projekt med hög svårighetsgrad. En stickad halsduk som är oregelbunden form, använder olika färgade bollar av garn, eller innehåller komplicerade konstruktioner såsom ränder eller distinkta bilder kan kräva mer tid och stickning kunskap än en nybörjare har. Om en individ är nytt för stickning, bör han eller hon identifierar tekniker som avviker från enkla kombinationer av stickat och PURLs och öva dem innan du försöker med stickad halsduk.

Med någon stickprojekt, enstaka felsteg är möjliga. Att veta hur man rätta till ett fel i stickning är en av de mest användbara tips för att förhindra en gör av hela projektet. Stickning misstag som kan fastställas utan repar upp inkluderar tappade maskor och vridna sömmar. Om ett misstag inte kan rättas till utan att lossa en del av halsduk, vävning en tråd eller tunt garn, känd som en livlina, genom maskorna i en tillfällig rad hindrar stickad halsduk från rivas upp helt.

När stickad halsduk har nått önskad längd, prydligt maskas de sista raden. Ett viktigt tips för att skapa en slutprodukt som ser både professionell och attraktiv är att blockera den stickade objektet. Olika garn typer kräver olika metoder för att blockera, men blockerar en stickad halsduk kommer att slappna av garnfibrerna och jämna ut halsduken för extra längd och bättre visning av några intrikata mönster eller mönster.

  • Det är viktigt att planera ut längden och bred på halsduken, och stygnen som kommer att användas att skapa det önskade mönstret på halsduken förväg.
  • Stickade halsdukar kan vara relativt lätt att göra.