Vilka är de olika typerna av EHR Incitament?

March 28

USA: s regering har inlett olika program för att uppmana sjukhus och läkare att anta elektroniska journaler (EHR) och flytta bort från ett pappersbaserat registreringssystem. Under 2009 var den amerikanska Återvinning och Reinvestment Act (Arra) undertecknade öronmärkning miljarder US-dollar för EHR incitament. Före Arra, ett antal mindre EHR incitament, såsom elektronisk förskrivning (ERX), hade utvecklats för att göra en tidig övergång till elektroniska metoder mer tilltalande för läkare och faciliteter. Under Arra, de två typerna av EPJ incitament är Medicare Incitamentsprogram och Medicaid Incitamentsprogram.

Anmälan till Medicare och Medicaid EHR incitament började i januari 2011. Den amerikanska federala regeringen genomför Medicare-programmet, medan Medicaid-programmet är state-förs och frivillig, vilket betyder att det kanske inte är tillgängliga i varje stat. Det sista året för att registrera sig för EHR incitamenten är 2016.

För att kvalificera sig för pengar av något av dessa program måste en berättigad professionell (EP) har eller genomföra en certifierad EHR och använda tekniken på ett meningsfullt sätt. Meningsfull användning (MU) definieras av Centers for Medicare och Medicaid Services genom en rad åtgärder och kriterier. Ytterligare MU kriterier kan införas av enskilda stater för Medicaid EHR incitament. En EP kan kvalificera sig för endast ett program, men kan byta en gång före 2015.

EPs som registrerar för Medicare-programmet måste visa MU inom det första året. Den mest en EP kan ta emot hela Medicare-programmet är $ 44.000 $ (USD). Detta inkluderar en $ 3000 USD bonus för leverantörerna som registrerar och möta MU 2011 eller 2012. Mängden årlig betalning beräknas som 75 procent av Medicare Part B fakturering. Providers i vårdpersonal brist område (HPSA) få ytterligare 10 procent stimulansbidrag. Läkare, avsnitt (d) sjukhus, och kritiska sjukhus området (CAH) får söka EHR incitament inom Medicare.

Första året deltagande i Medicaid-programmet kräver bara anta, genomföra, eller uppgradera till certifierad EHR teknik. MU demonstration krävs det andra året av delaktighet. EPs kan få upp till $ 63.750 USD under loppet av sex år. Akut vård och barnsjukhus kan söka EHR incitament inom Medicaid, men deras betalningar kommer att baseras på en $ 2 miljoner USD bas, bland andra faktorer.

För en leverantör, är betalningen beräknas som 85 procent av det totala EHR kostnaden, inklusive tillhörande avgifter som utbildning och implementering. Förutom läkare finns det fem typer av EPs som kan kvalificera sig för Medicaid EHR incitament, även läkaren hjälp i specifika fall. För att kvalificera sig under Medicaid bestämmelsen, måste en EP ha minst 30 procent av sina fordringar hänförliga till Medicaid. Detta lägsta antal minskas till 20 procent, och den maximala utbetalningen minskas med en tredjedel för barnläkare.

  • En certifierad elektroniska patientjournaler (EPJ) är ett programvarusystem som uppfyller regeringens kriterierna för "meningsfull användning" av den elektroniska posten.
  • Elektroniska journaler kan användas i stället för pappersbaserade patientjournaler.
  • Elektroniska patientjournaler tillåter läkare att skapa och uppdatera patientjournaler med hjälp av en tablett eller annan trådlös enhet.