Vilka är de olika typerna av epoxi golv?

March 31

Det finns många olika typer av golv som är gjorda av epoxy, som sträcker sig från industrigolv-beläggningen till plattor tillverkade av epoxibaserade material. Epoxi är en härd polymer som ger en hård plast när en flytande polymer harts och ett flytande härdnings kemisk kombineras. Dessa två vätskor blandas och epoxin hälldes över ett basmaterial eller existerande golv för att skapa en tjock beläggning av plast. Generellt kan epoxi golv delas upp i två kategorier: en varaktig skyddsbeläggning för befintliga golv, såsom trä eller betong och ett golvmaterial helt i epoxi.

Epoxi golv är ett populärt val för industriella applikationer eftersom det skapar en yta som är ogenomtränglig för många kemiska spill och andra industrigolv slitage. Material som sand, färgchips, eller annan hårdplast kan blandas med den flytande epoxi så att golvet har dragkraft. Kvartssand är oftast blandas med epoxi för att skapa ett halkfritt golv för livsmedelsindustrin. Det finns också epoxy golv med antistatiska egenskaper för användning i industriområden som laboratorier eller elektroniktillverkning där känslig elektronisk utrustning kan skadas av elektrisk laddning.

Medan många människor tänker på epoxi som en klar beläggning, många typer av golv tillverkade av epoxi är ogenomskinlig. I både industriella och inrikes applikationer, kan pigment blandas med epoxi golv för att skapa en solid ogenomskinlig färg. Flis eller stora partiklar av plast i kontrasterande färger kan även blandas med epoxi för att skapa en marmor utseende. Dessa typer av färgade epoxi används ofta i high-end garage i privata hem eller för att skapa logotyper på golv i industriella applikationer. Denna typ av epoxi golv kallas murbruk epoxy, grus epoxi, eller epoxi terrazzo.

Även om det kan vara vanligast i offentliga byggnader och industri, är epoxigolv bli populär med husägare. Det finns en epoxi ansökan för varje rum i hemmet. Plattor tillverkade av epoxi kan läggas i köket, farstun eller andra delar av hemmet som ser tung trafik, och kan hällas en klar epoxi beläggning över kakel eller beredda trägolv. Vanligtvis är epoxigolv oftast tillämpas i garage som tätningsmedel för betong. Om en husägare är intresserad av att tillämpa ett epoxigolv beläggning i ett hem, kan han eller hon kontaktar en golvföretag eller köpa epoxi golv kit från byggvaruhus. Gör-det-själv epoxigolv kit kan vara billig och relativt enkel att tillämpa.

  • Epoxi golv skulle kunna användas i ett garage.
  • Betong ska rengöras och slipas slät innan epoxigolv tillämpas.