Fäst mot en Grid eller Guide i InDesign CS5

March 30

Med galler och guider, kan du justera objekt just i InDesign Creative Suite 5. När du flyttar ett objekt nära ett galler eller guide, knäpper objektet till det, anpassa det exakt.

Fästa objekt mot stödraster eller guider

Du kan ha element på sidan snap till ett galler eller en guide. Grid eller guide knäppande är användbar så att du inte behöver ögongloben anpassningen av flera delar med varandra, eftersom de är exakt anpassad till ett rutnät eller guide.

För att se till att snäppinställningarna är aktiverade, välj Visa → Galler & Guider → Fäst mot dokument Grid eller Visa → Galler & Guider → Fäst mot stödlinjer.

Dra sedan ett objekt mot ett rutnät eller guide för att knäppa den (rikta in det) till nätet eller guide.

Rikta objekt med smarta stödlinjer

Ge dig själv en extra hand när justera objekt på InDesign-sida med smarta stödlinjer. Illustrator och Photoshop-användare kan känna till dessa interaktiva guider, men om du inte är, läs vidare för att upptäcka hur du kan dra nytta av dem.

Smarta stödlinjer hjälper dig justera objekt till varandra. Du kan experimentera med den här nya funktionen genom att skapa två objekt i ett InDesign-dokument. Det spelar ingen roll vilka föremål eller form - något kommer att göra!

Med markeringsverktyget, klicka och dra ett objekt i en cirkulär rörelse runt den andra. Du kommer att märka guider visas och försvinner, vilket indikerar när objekten är i linje antingen på toppen, mitten eller botten av det andra objektet.

Fäst mot en Grid eller Guide i InDesign CS5

Klicka och dra en form runt en annan för att se samspelet med Smarta stödlinjer.

Som standard, rosa guider visas när du riktar ett objekt med mitten av sidan.

Fäst mot en Grid eller Guide i InDesign CS5

Vet när ditt objekt är på exakt mitt på sidan när en guide hårkors visas.

Du kan se en förhandsgranskning av ditt dokument genom att klicka på Förhands Mode-knappen längst ned på panelen Verktyg. När du klickar på den här knappen, objekt alla avgränsar lådor, guider, och gallret försvinner.