Skötsel av Hydrangea

May 15

Hortensia är en av de vackraste och mest populära buskar som finns i trädgården och runt hemmet. Denna blommande buske kommer att producera de mest underbara blommor från vår till höst, beroende på vilken typ av hortensia och där busken är planterad.

Hortensior kräver viss uppmärksamhet att hålla sig frisk och de flesta av uppmärksamhet bör ges när busken är först planteras. När planterade på rätt plats i början busken kommer att kräva mindre underhåll som busken blir etablerad.

När du letar efter rätt plats för att plantera denna vackra buske, försök att hitta en plats där det kommer att få så mycket sol som det gör skugga. Om detta inte är möjligt sedan välja en plats med mer solljus då mindre. Solen kommer bidra till att skapa fler blommor, medan skuggan producerar mer bladverk.

Hortensior kräver mycket vattning på sommaren, särskilt om bussn planteras i direkt solljus. Om busken är planterad i fullt solljus busken då kommer att behöva stanna fuktig hela tiden. Även om hortensior kräver massor av vatten, måste de också att planteras där jorden kommer rinna av väl. Över vattna växten eller låta växten stå i vatten kommer att skada rötterna. Den föreslagna mängden vatten skulle vara ungefär en tum vatten per vecka, så ta hänsyn till eventuella regn för veckan. Om sommaren är extremt varmt eller anläggningen är i direkt solljus då planerar ungefär två inches vatten per vecka.

En av de mer fascinerande sakerna hortensia är att det är jorden som kommer att avgöra vilken färg blommorna kommer att bli. En mycket sur jord kommer att producera blå blommor, och med lägre mängd sur jord blommorna kan vara rosa eller vitt. För att få en djupare färg på blå lägga mer gödsel, tillsammans med andra näringsämnen. Om du över gödsla buske kan du sluta med resultatet av en hel del blad och få blommor.

Hortensior inte kräver mycket beskärning. Det finns vanligtvis tre skäl till varför man skulle beskära deras hortensia buske:

  1. Anläggningen blir för stor.
  2. Anläggningen producerade för många blommor och busken är floppa över.
  3. Det kalla vädret dödade tips av grenarna.

Beskärning anläggningen är bäst efter busken är klar blomning. Den andra gången skulle vara när det kalla vädret dödade tipsen, och då skulle du vilja beskära busken på våren.

Med bara lite omsorg dina hortensior kommer att pågå i flera år, och kommer att ge dig några vackra blommor att njuta hela sommaren.