Vad är Honey Garlic?

August 18

Honung vitlökssås är en populär sötsur sås som vanligtvis kombinerar smaker av både honung och vitlök. Huvudingrediensen i allmänhet också färsk honung och vitlök salt eller färsk, hackad vitlöksklyftor. Honung vitlökssås innehåller generellt andra smakrika ingredienser, såsom soja, citronsaft, farinsocker, och röd paprika. Hönsbuljong eller smör tillsätts ibland honung vitlök sås för ytterligare savoriness. Denna sås kan vara populärt eftersom det kan användas på nästan alla typer av kött, och det kan också användas för att smakgrönsaksrätter.

Kyckling, nötkött och fläsk rätter kan alla förbättras med tillägg av honung vitlök sås. Revben, buffalo wings och köttbullar är några av rätterna ofta kryddat med denna typ av sötsur sås. Sparris, broccoli och andra grönsaker är ofta beredd med en toppning av denna sås. Smaken av honung vitlökssås kan justeras genom att lägga mer eller mindre av de viktigaste ingredienserna, såsom soja, socker och citronsaft. Öl, timjan, och andra ingredienser ingår i några recept.

En typisk servering av honung vitlök sås, som vanligtvis är cirka två matskedar (30 gram) kan ha så många som 140 kalorier. Denna sås är också generellt hög i natrium. Hem kockar kan generellt anpassa innehållet i denna sås natrium genom att lägga mindre salt, eller genom att använda en saltersättning i receptet.

Kolhydrater ger de flesta av näringsinnehållet i denna sås. Honung vitlökssås har också en ha en hög sockerhalt, liksom många sötsur sås. Den genomsnittliga servering av honung vitlökssås innehåller ca 35 gram kolhydrater, varav cirka 14 gram är enkla kolhydrater, eller socker. Sockerhalten i denna sås kan variera beroende på receptet för att göra det, som vissa recept kräver helt enkelt för honung, medan andra kräver tillsats av farinsocker samt honung till mixen.

Denna sås är ändå anses passande för grillning, tråckla och bakning kött av alla slag. I västerländsk mat, är honung vitlökssås ofta för att grillkött. Det är ofta hittas i stek rätter och andra asiatiska-influerade rätter.

  • Färsk honung är en ingrediens som används för att göra honung vitlök.
  • Honung vitlök kräver oftast färska, hackade vitlöksklyftor.
  • Honung vitlökssås kan användas för att smak revben.
  • Chef för vitlök.