Nå Facebooks 500 miljoner användare

August 23

Med en Oscar-nominerad film och mer än 500 miljoner användare, den sociala nätverkssajten som började som Mark Zuckerberg försök att göra Harvard årsbok mer interaktiv nätet har blivit ett globalt fenomen.

Hur genomträngande är Facebook nuförtiden? Enligt en studie av forskare för FN, fler människor i Indonesien visste vad Facebook var än visste vad ordet betydde Internet. Till dessa nya användare är Facebook Internet. Det är vad de använder. De inser inte att Facebook lever som bara en del av Internet.

Under tiden efter revolutionerna i Mellanöstern, föräldrar i platser som Kairo, Egypten, namnger sina barn Facebook. Och enligt American Academy of äktenskapsmål Advokater, är Facebook nu den primära källan för bevis i äktenskapsmål. Det blir allt det verktyg människor använder för att organisera möten, skryter om sina prestationer, eller marknadsföra sina produkter och tjänster.

Enligt Facebooks egen statistik, människor som använder Facebook på sina iPhone / iPads är 200 procent mer aktiva i att visa och dela innehåll, och de är också 300 procent mer benägna att engagera sig med en webbplats ekonomiskt (antingen genom att köpa något eller rekommendera till en vän att de gör ett köp) när de interagerar med den webbplatsen via Facebook länk på sin mobila enhet.

De goda nyheterna för webbdesigners är att en färsk undersökning från Covario Social Media Insight verktyg för spårning fann att kreativitet övertrumfar pengar på Facebook. Bara kasta pengar på ett marknadsförings- och reklamkampanj inte ger resultat som är lika bra som att ha ett övertygande budskap (eller hemsida).

Att delta i de samhällen relaterade till din verksamhet innebär att spendera tid att göra sökningar för Facebook grupper, Fläkt Pages, och händelser (se en guide här).

Ditt första steg bör vara att inrätta vad sociala medier marknadsföring experter kallar en "lyssnande inlägg". Lär dig vad dina potentiella användare talar om innan du börjar hoppa in för att försöka svänga dem i din riktning. Om inte annat, hittar du värdefull inblick i vad de problem och bekymmer användarna är, och vad de önskar att någon skulle göra för att hjälpa dem.