Vilka är de vanligaste orsakerna till en Halsont och slem?

May 27

Bland de vanligaste orsakerna till ont i halsen och slem är förkylningar och andra virus, även om bakteriella infektioner kan orsaka dessa symtom också. I andra fall, allergier är roten till sådana symptom, och val av livsstil såsom rökning kan också leda till dem också. En person kan till och med utveckla dessa symtom efter att ha utsatts för passiv rökning.

Den vanlig förkylning orsakar ofta ont i halsen, täppt näsa och slem. En halsont är ofta en av de första tecknen på att en person har en förkylning, och slem utvecklar ofta senare i sjukdomsförloppet. Vissa människor antar att slem innebär en bakteriell infektion, särskilt om slem är missfärgad snarare än tydliga. I verkligheten är dock missfärgade slem kan också utvecklas som ett resultat av förkylningsvirus.

Andra virus kan orsaka halsont och slem också. En halsont är en av de vanligaste symtomen på ett fall av influensa, till exempel, och det är ofta åtföljs av en torr hosta som inte ger mycket eller något slem. Senare i sjukdomen, men kan en person börja märka slem också. Dessutom kan båda dessa symtom utvecklas när en person har en influensaliknande sjukdom snarare än influensa.

En individ kan också utveckla dessa symptom på grund av allergier som påverkar andningsorganen. Många människor är medvetna om att allergier kan orsaka en person att känna en kittling i halsen eller utveckla en hosta, men tecknen kan härma några av symptomen på en vanlig förkylning också. I själva verket kan en person med allergi ibland ha ont i halsen som varar längre än det skulle med en vanlig förkylning. Han kan också utveckla en hosta som producerar slem när han har en betydande exponering för ett allergen.

Ibland halsont och slem är relaterade till en sjukdom, men utvecklas på grund av något som den drabbade personen gör. Ett bra exempel på detta är den halsont och hosta som får åtfölja rökning för vissa människor. Rökning kan irritera smokerâ € s luftvägarna och leda till utveckling av slem också. Detta kan vara värre om den enskilde har också en förkylning eller allergi. Dessutom kan vissa människor utvecklar dessa symtom när de utsätts för passiv rökning.

  • Den vanlig förkylning orsakar ofta ont i halsen, täppt näsa och slem.
  • Vissa rökare utvecklar en halsont och slem.
  • Allergier är en av de främsta orsakerna till slem.
  • Att få antibiotika från en läkare kan vara nödvändig.
  • En tvärsektion av det mänskliga huvudet, inklusive halsen.