Vad är några bra Cerebral pares aktiviteter?

May 26

Cerebral pares (CP) är en neurologisk sjukdom som orsakas av hjärnskador. Det påverkar samordning och kan påverka intellektet beroende på var skadan. Oavsett hur allvarlig sjukdomen är den viktigaste frågan för en person med cerebral pares hålla aktiv. Från de minsta barnet till den äldre, kan alla med CP hitta något som han eller hon tycker. Nästan all verksamhet kan anpassas till goda cerebral pares aktiviteter.

Spädbarn med cerebral pares kan utveckla viktiga färdigheter genom cerebral pares aktiviteter förklädd till lek. Krypa till en leksak precis utom räckhåll är en viktbärande aktivitet som hjälper till att bygga muskeltonus. Rullande en liten boll och tillbaka mellan barnet och en annan person hjälper en baby utveckla balans och stabilisering; både påverka barnets förmåga att sitta upp av sig själv. En annan är att spela "Row, Row, raden din båt" spel där den vuxne och barnet sitter på golvet, vända mot varandra med benen utsträckta, hålla händerna. När de sjunger sången, de "ro sin båt," gunga fram och tillbaka samtidigt som dra och skjuta med sina vapen.

Cerebral pares aktiviteter för äldre barn inkluderar leka med lera, fingerfärg, eller ritning. Dessa är alla cerebral pares aktiviteter som stimulerar sinnena och bidra till att utveckla finmotorik. Vissa barn tycker om att gå till parken för att använda gungor. Detta utvecklar balans och proprioceptiv, body-in-space, färdigheter. Terapeutisk ridning är en annan aktivitet som främjar balansen.

Simning är en av favorit cerebral pares aktiviteter. Simning i en varm pool kan hjälpa slappna spastisk muskeltonus och fungerar också som en styrka övning för människor med låg muskeltonus. För människor som är begränsade till en rullstol, ger viktlös effekten av vattnet ett visst mått av frihet och lätthet vanligtvis inte upplevt. Simning är en rolig, social aktivitet som alla i en familj eller en grupp vänner kan njuta av tillsammans.

Vuxna och tonåringar med cerebral pares kan delta i yogaklasser eller träna på gymmet. Andra med cerebral pares njuta friidrott, skidåkning, bowling, skridskoåkning, eller vandring. Nivån på anpassning och stödbeloppet en individ behöver för att delta i dessa cerebral pares aktiviteter beror på svårighetsgraden av CP och själva aktiviteten. Adaptiv utrustning för populära sportaktiviteter, såsom modifierade skidor eller ett stöd för att kasta ett bowlingklot, är lätt tillgängliga.

Äldre barn, tonåringar och vuxna kan hitta volontärarbete i sina samhällen mycket givande. Även de som har svår CP kan volontär för att spela spel på en pensionär center eller hjälpa till på ett program efter skolan. Flickscouter, Girl Guides, scouterna, och 4-H klubbar, medan inte strikt cerebral pares verksamhet, erbjuda ytterligare sätt för en ung person att delta i samhällsprojekt. Aktiviteterna en person med cerebral pares kan delta i begränsas endast av fantasin och viljan hos den icke-funktionshindrade att hjälpa dem som är.

  • Ridning kan vara ett sätt för barn med mild cerebral pares att förbättra motorik.
  • Det är viktigt för personer med cerebral pares att försöka vara aktiv.
  • De skador som orsakar cerebral pares vanligtvis sker före födseln.
  • Aktiviteter för barn med cerebral pares kan fokuseras på att utveckla motorik.
  • Personer med cerebral pares kan njuta skridskoåkning.