Vilka är symtomen av kronisk inflammatorisk sjukdom?

September 23

Kronisk inflammatorisk sjukdom, vilket är ett samlingsnamn för en mängd olika sjukdomar som psoriasis eller inflammatorisk tarmsjukdom, har en mängd olika symptom. Även symptomen varierar beroende på vilken typ av sjukdom, några vanliga symptom som upplevs av dem som lider av detta villkor är trötthet, förlust av socialt intresse, smärta och svullnad. De flesta av dessa symtom, om de lämnas obehandlade, kan leda till depression och muskelförtvining på grund av brist på fysisk aktivitet, vilket kan förvärra smärtan i kroppen. Viss forskning har föreslagit att kost och livsstil förändringar kan hjälpa till med smärta i samband med denna sjukdom.

En patient får diagnosen kronisk inflammatorisk sjukdom när inflammation uppstår på olika ställen i kroppen under en längre tid. Denna inflammation kan vara inom artärerna eller andra organ, och kan leda till reumatoid artrit och psoriasis. Båda dessa sjukdomar är tecken på inflammatoriska reaktioner som sker i kroppen, och om de lämnas obehandlade kroppen kommer snabbt börja att försämras och erfarenhet funktionsförlust. När detta inträffar, är smärta ofta det första symtomet erfarna, och kan slöa av antiinflammatoriska läkemedel i de flesta fall.

Ett annat symptom som upplevs av dem som lider av detta tillstånd omfattar brännande känsla och rodnad i huden, som kan eller inte kan vara psoriasis. Medan behandling av dessa individuella symtom är patienterna uppmuntras att hitta källan till inflammation så att den kan behandlas. Med denna behandlingsform, kommer de symptom som sveda och smärta ofta snabbt lösa, såsom vilja hudrodnad.

Många människor med kronisk inflammatorisk sjukdom kommer ofta upplevt trötthet och tillbakadragande från sociala situationer. De kan känna sig omotiverad, och kämpar för att fungera normalt. Forskare fortfarande bestämma exakt varför detta händer i dessa individer.

Äta en kost rik på socker tenderar att förvärra inflammation, som gör överskott kolhydrater, så sänker mängderna av dessa element inom kost är avgörande för att minska inflammation. Örter som gurkmeja och kanel har visat sig vara naturliga antiinflammatoriska, så även dessa i kosten kan hjälpa till att lindra symptomen av kronisk inflammatorisk sjukdom hos vissa individer. Smärta är vanligtvis det första symtomet som avtar efter behandlingen, även om detta beror på individen. Omega-3-fettsyror, som finns i fisk, rekommenderas också av många läkare och dietister, eftersom dessa fetter har visat sig ha starka antiinflammatoriska egenskaper.

  • Lax är naturligt rik på omega-3 fettsyror, som kan bidra till att minska inflammation.
  • Psoriasis är en kronisk inflammatorisk hudsjukdom som kännetecknas av kliande, röda fläckar på huden som ofta fjällande.
  • Vissa typer av kroniska inflammatoriska sjukdomar kan leda till ledgångsreumatism.
  • Personer med kronisk inflammatorisk sjukdom upplever ofta trötthet och social tillbakadragande.
  • I vissa fall kan de tidiga stadierna av kronisk inflammatorisk sjukdom behandlas med antiinflammatoriska läkemedel.
  • Intag örter som gurkmeja kan minska symtomen på kronisk inflammatorisk sjukdom.