Hur kan jag skriva ett stark Essay?

February 12

Även om det finns många olika typer av essäer, kan en generell essä struktur och disposition hjälpa dig att skriva mer framgångsrikt i en mängd olika inställningar. Om du vill skriva en stark uppsats, är det viktigt att se till att du har tre distinkta avsnitt till dina papper: införandet, kroppen, och slutsatsen (eller IBC).

Om du vill skriva en stark essä, är ditt första stycket förmodligen den viktigaste. Det är tänkt att fånga läsarens uppmärksamhet och ge dem tillräckligt med information just off the bat att berätta för dem vad uppsatsen kommer att handla om. Med andra ord, vill du göra er läsare i uppsatsen och hålla dem läsning. Börja med information de behöver veta för att förstå ditt ämne. Din avhandling uttalande - ett särskilt uttalande berättar läsaren punkten eller huvudsakliga idén med din uppsats - ska visas i första stycket. Om du inte är säker på var att sätta den, försök att placera din avhandling uttalande som den sista meningen i första stycket. Dessutom har många författare och lärare rekommenderar att göra din allra första meningen en iögonfallande ett.

När du har skrivit en tydlig och kortfattad inledande stycket, är det dags att skriva din stödjande stycken, eller kroppen av din uppsats. Om du vill skriva en stark uppsats, kommer du vanligtvis producera minst tre stödjande stycken, men du kan ha så många som du behöver för att bevisa din punkt. Dessa punkter är avsedda att stödja din avhandling uttalande. När du har skrivit en stödjande stycke, läsa den och fråga dig själv: gör detta stycke relaterar tillbaka till min avhandling? Spelar det bevisar vad jag försöker säga? Om den gör det, så har du skrivit en bra punkt. Kom ihåg att om du vill skriva en stark essä, en punkt kommer att motsvara en idé. Om du har mer än en idé smockfull till en enda punkt, dela upp den i två stycken.

Slutligen bör en stark uppsats avslutas med en stark avslutning. Typiskt en punkt, bör din slutsats huvudsak upprepa de viktigaste punkterna som du har gjort i din uppsats samtidigt ge några stängning till argumentet. När du skriver detta stycke, fråga dig själv: vad vill jag mina läsare att gå bort att tänka på? Vilka huvudsakliga idén får jag vill att de ska fundera efter att de avsluta min uppsats? Det här är din sista chans att göra intryck på din läsare, så berätta för dem en sista gång vad du ville bevisa för dem och påminna dem om hur du bevisat det. Korthet, samtidigt som din läsarens intresse, är nyckeln till en bra slutsats, men tänk på att inte bara åter ange din avhandling uttalande och argument.

Som en sista tumregel, minns, som med allt du skriver, att överväga din målgrupp och skräddarsy ditt skrivande att tillgodose de människor som kommer att läsa din uppsats.

  • Den första punkten i en stark uppsats måste fånga läsarens uppmärksamhet.
  • En stark essä ska avslutas med en stark avslutning.
  • En skiss kan hjälpa till i skapandet av en stark essä.