Vilka är de bästa tipsen för Skylight Installation?

May 1

Installera ett fönster i ditt hem är en sak, men takfönster installationen är mycket svårare. Det finns flera tips som hjälper hem förbättring aficionados avgöra om takfönster installationen är en uppgift som de vill gräva i, eller, i andra hand, om de vill anlita en professionell. Tid, ansträngning, balans, och uppmärksamhet på detaljer är viktiga innan du hoppar in i det här projektet.

Först överväga storleken på takfönster; ju större det är desto mer arbete projektet kommer att innebära. Om takfönstret är bredare än 13 ¾ inches (34.9 cm), då projektet kan också innebära att skära igenom ett tak bjälke. Skär genom ett tak bjälke innebär att det är mycket mer detaljerad och tekniskt arbete framåt. Till exempel, om taket taksparre skärs, då den del av taket måste omarbetas, så att strukturen inte kommer att äventyras. Omformulera taket innebär en fördubbling takstolarna på varje sida av öppningen för takfönster och inramning i dubbla huvuden under och över öppningen, liksom.

Detaljer är oerhört viktigt för takfönster installation. Öppningen i taket, vindsvåningen, och taket måste vara exakt i linje. Om de är felriktade, kommer takfönstret inte passar in i fläcken och misstaget kommer att kräva mycket mer tid och pengar att rätta till.

När initialt skapar öppningen, börja på taket. Skär igenom bältros och den underliggande plywood. Det enklaste sättet att börja är att använda en cirkelsåg och göra en djupdykning skär genom taket. Med andra ord tar den cirkelsåg och vila tån på sågen mot taket. Starta sedan sågen och sakta sänka bladet i bältros och plywood av taket - allt medan bladet snurrar.

Nästa del av takfönster installationen är knepigt, involverar balans och styrka. Även efter de nedskärningar görs med cirkelsåg, kommer plywood sannolikt spikas till ett centrum bjälke. Det är viktigt att ta bort plywood från bjälken bibehållen perfekt balans. Dessutom har de flesta takfönster väger mellan 35 och 125 pounds (15,88 till 56,7 kg). Återigen, tyngden och skrymmande skylight kräver balans och styrka för att få skylight på taket för installation.

Läckande är alltid ett problem med takfönster installationen. För att förhindra läckage, är det tillrådligt att sätta filt papper, blinkande, och även bältros på plats runt takfönster. Dessutom bör isoleringen också övervägas. Isolering kommer att förhindra onödig energiförlust från hemmet, och det kan också hindra kondens från att utvecklas.

Slutligen måste ljusaxeln mellan rummet och taket ordentligt inramade, drywalled, och även färdiga. Dessutom kommer en av schaktväggarna har en lutning som gör den avslutande processen lite mer komplicerat. För större detaljerade tips eller instruktioner, är det bäst att konsultera en expert inom området takfönster installation.

  • Uppmärksamhet på detaljer är viktigt när du installerar takfönster.
  • Vissa skylight projekt kan innebära att skära igenom takbjälkar.