Vilka är de bästa tipsen för Food Preservation?

April 29

Effektiva insatser mat konservering förlitar betydligt på att använda rätt teknik för lagring, oavsett om det är korrekt förpackning före frysning, korrekt sterilisering och andra förberedelser före konservering, eller helt enkelt sätta kylda livsmedel i kylskåp och torra varor i skafferiet. Temperaturen spelar en viktig roll i livsmedels konservering, eftersom vissa livsmedel som skulle förstöra snabbt vid rumstemperatur kan pågå i månader med lite kylning. Förpackningar är också viktigt, om ett livsmedel är kvar i sin originalförpackning eller överföras till en annan någon gång.

Korrekt konservering mat i frysen kan hålla vissa livsmedel säkra och näringsrika månader, spara pengar i processen genom att tillåta bulk inköp av försäljning objekt som annars skulle förstöra innan de kunde ätas. Livsmedel som ska in i frysen bör först förseglas i täta, fuktbeständiga förpackningar som fryspåsar och hölls sedan vid 0 ° Fahrenheit (ca -17 ° Celsius). Frysar är effektivast när den är full, men inte överbelastas. Paket som är i färd med att frysa ska placeras i den kallaste delen av frysen med tillräckligt utrymme mellan dem för luften att cirkulera, medan fullt frysta förpackningar kan lagras nära varandra. Paket bör märkas med en anteckning om innehållet och den dag då de frystes.

Mejeribaserade livsmedel kräver korrekt lagring i kylskåp. Matbevarande involverar mejeribaserade livsmedel är, återigen, inte bara en fråga om livsmedelssäkerheten, utan också att minska kostnaderna, eftersom mejeri bytet snabbt när inte kyld. De flesta mejeriprodukter kommer att göra bra vid temperaturer på 34 ° till 40 ° F (ca 1 ° till 4 ° C). Nedbrytning kommer snabbt förekommer en gång temperaturer klättra över 40 ° F (cirka 4 ° C). Alla mejeriprodukter bör hållas täckt och lagras i huvuddelen av kylskåpet, eftersom temperaturen av produkter som lagras på dörren kan fluktuera.

Salmonella och E-coli är två exempel på bakterier som kan orsaka sjukdomar om köttet är felaktigt lagras och insatser mat konservering misslyckas. Kött, liksom fisk och fågel, bör förvaras i den kallaste delen av kylskåpet och hålls runt 37 ° F (cirka 3 ° C). Kött som används i mat som ska frysas bör helt kokta före frysning för att förebygga sjukdom.

Torra varor presentera ofta ett matförvaring problem, eftersom det är inte alltid självklart när man ska kasta ut dem. De utgångsdatum på torra varor bör följas och alla livsmedel bör förvaras i sin originalförpackning eller i lufttäta behållare som är märkta med datum och innehåll utandning. Vissa livsmedel är säkra om utgångsdatumet har passerat men kommer inte att vara så näringsrik eller smakrik.

Frukt och grönsaker gynnas god mat konservering. Metoder Matförvaring varierar beroende på typen av frukt eller grönsak. Bananer ska inte förvaras i kylskåp om inte helt mogna, till exempel, medan citrusfrukter inte bör tvättas innan förvaring att avskräcka fuktrelaterade förruttnelse. Lök, jams, potatis och sötpotatis behöver inte förvaras i kylskåp, medan bönorna måste vara i fuktsäkra påsar i frukt- och grönsakslådan.

Bevara livsmedel - särskilt frukt och grönsaker - för långtidsförvaring och användning är en annan besparingsmetod matbevarande. Folk bevarar ofta färskplockade sommarens frukter och grönsaker i glasburkar med bra tätningar för konsumtion under vintermånaderna när några av dessa poster är svårt att komma med. Nyckeln till framgångsrik konservering som livsmedelskonserveringsmetod är att ordentligt sterilisera alla verktyg som används i processen - inklusive burkar, sälar och lock - och att ordentligt förbereda livsmedel i frågan innan förpackning upp dem för förvaring.

  • Många mejeriprodukter skämma lätt och bör hållas kyld för att förhindra förruttnelse.
  • Livsmedel kan insvept i plastfolie för att bevara fräschör som en tillfällig åtgärd.
  • Många typer av mat kan placeras i ett kylskåp för temporär konservering.
  • En burk inlagd gurka. Pickles görs vanligen med vinäger, vilket hjälper till att bevara dem.
  • Is förpackningar kan tillfälligt bevara mat när de sätter en lunch till jobbet.
  • Tillagade måltider kan förvaras i frysen i flera månader.
  • Mat kan bevaras i behållare under en tidsperiod.
  • Jams bör förvaras vid rumstemperatur och tvättades endast strax före användning.
  • Många människor använder återförslutningsbara påsar till stöd i livsmedels konservering.