Vilka är de olika typerna av Kettlebell vikter?

June 5

Kettlebell vikter är populära lyfttillbehör som används för en mängd olika fitness program. De olika typerna av kettlebell vikter inkluderar den amerikanska kettle, Ryska kettle, och det pläterade kettlebellen. Dessa vikter kan användas för brett spänner övningar, och kan kombineras till ett antal omfattande träning.

En av de vanligaste kettle vikter är den traditionella amerikanska kettle. Amerikanska kettlebells har en slät handtag med en mjuk boll-formad vikt som vanligtvis varierar med 2 eller 4 £ (0,9 eller 1,8 kg) steg. Ett antal drag kan utföras med dessa vikter, såsom den rena och dra och en mängd rader och cardio pass.

Ryska kettlebell vikter liknar amerikanska vikter i det som har det lilla handtaget, lämpad för en enhandsgrepp, och en stor fäst boll. De ryska vikter brukar komma i tyngre vikter och har en mer fyrkantig botten på vikten så att den lättare kan ställa ned under tyngre träning.

Den tredje vanligaste typen av kettlebell vikter är de pläterade hantel kettlebells. Dessa vikter, liksom raka barer och curlstänger, kan enkelt justeras för att stödja en mängd olika vikter. Mindre vanliga och dyrare än den typiska amerikanska och ryska kettle, dessa eliminera behovet av ett stort antal vikter för att göra olika liftar och övningar.

Pläterade kettlebell vikter har oftast en standardvikt med en begränsad boll form och är i allmänhet mindre än de flesta andra kettlebell bollar. Plattorna sättes till varje sida av kettlebellen för att öka dess vikt. Bollen görs sedan bredare med plattorna; de tyngre plattorna blir progressivt mindre från insidan och ut till att bilda bollen formen på kettlebellen.

Med olika hem kettlebell rutiner som kan göras, är det vanligtvis inte nödvändigt att äga alla tre typer av klockor. Den amerikanska är populärt för dem att lyfta lättare vikter och som använder bollarna i en mängd olika rutiner som tvingar dem att flytta runt sin kropp och lemmar. Dessa lättare och mjukare vikter kan komma i kontakt med en kropp utan att skada den och kan placeras på marken utan att ruinera något som de kan rulla in. De ryska kettlebell vikter är tyngre och lättare att placera på marken med sina platta bottnar.

  • Amerikanska kettlebells har en kulformad vikt.