Vad gör en kock gör?

November 15

De uppgifter som utförs av en kock är oerhört varierande, eftersom detta är en otroligt varierad yrke. Generellt övervakar en kock kök eller ett avsnitt av ett kök, övervaka personal, mat, menyer och liknande frågor. För att bli en kock, måste någon föra någon form av yrkesutbildning. Vissa kockar delta i en kulinarisk akademi för att lära sig sitt hantverk, medan andra arbetar sig igenom kök, med start på botten som lärlingar och flyttar sig in topp kökspositioner.

Det finns ett antal olika typer av kockar. En kock, till exempel, övervakar hela köket. Han eller hon kan faktiskt inte har möjlighet att göra mycket matlagning, men kock kommer att övervaka menyer, mat beställning, kökspersonal, livsmedelssäkerhet, samt utseendet och känslan av restaurangen. Att vara en kock är extremt krävande; positionen kräver en god förmåga att organisera och hantera en rad dagliga utmaningar. Någon kan också välja att bli en sous kock, som fungerar som andreman.

Vissa människor föredrar att bedriva en mycket specifik kulinarisk disciplin. En konditor arbetar med bakverk, desserter och andra bakverk, medan skafferiet kocken är ansvarig för kalla livsmedel som sallader. Fräs kockar arbetar den fräs stationen i köket, medan grill kockar övervaka grillen, och så vidare. Dessa enskilda kockar är vanligtvis ansvariga inför chefskock, även om en konditor får behålla viss självständighet. Beroende på storleken på köket, kan det finnas en hierarki av personal med sous kock övervakar dagliga verksamheten i köket medan enskilda kockar hanterar specifika stationer.

Självklart är en kock huvudsyfte att vara med i matlagningen. I restauranger, kockar bestämmer vad som kommer att serveras och hur det kommer att förberedas; de flesta kockar ägna en hel del tid till menyn utveckling för att hålla sina anläggningar fräsch och nyskapande. En kock måste också kunna beställa varor, övervaka kökspersonal från diskmaskiner på upp, övervaka livsmedelssäkerheten, och arbeta med framsidan av huset personal, som kan omfatta värdar, waitstaff, och så vidare.

En kock kan också arbeta för privata fester. Vissa människor använder personliga kockar i sina hem, i vilket fall kocken arbetar med kunder för att arbeta fram en måltidsplan. Kockar kan också arbeta med cateringföretag, skapar tillgodoses måltider för evenemang både stora och små. De kan hittas i hotell och ombord på fartyg catering till gäster samt i fristående restauranger.

Att arbeta som kock är mycket utmanande ibland. Kockar kan bo på fötterna i timmar, arbeta i varma, fuktiga, trånga miljöer, och hantera mycket stressiga situationer. De måste också ha utmärkta gommar, och ett gott öga för plätering mat på ett attraktivt och tilltalande sätt. Kockar har ett bra huvud för siffror, och de måste vara duktiga på att hantera människor och göra snabba beslut som kan ha en djupgående inverkan på deras restauranger.

  • Som en matleverantör, kan en privat kock laga mat som ska serveras till gästerna på en middag.
  • En kokbok och redskap.
  • Kockar använder en mängd av köksredskap för att laga mat.
  • En kock praktikant kan få i uppdrag att förbereda smårätter.
  • En kökschef heads up kökspersonalen och måste ha starka ledaregenskaper och kommunikationsförmåga.
  • En chefskock har till uppgift att utveckla ett restaurangens meny.
  • Placera maten vackert på en tallrik är viktigt att göra det tilltalande för kunderna.