Vad är en suckulent?

June 21

En suckulent är en växt som kännetecknas av tjocka, saftigt kött som är väl lämpad för hög vätskeansamling. Växterna utvecklades i torra klimat över hela världen, och de varierar mycket i storlek och form. Många människor använder suckulenter som prydnadsväxter, särskilt i svagt vattenträdgårds såsom zeroscaping. De låga vattenanläggningar kan se helt underbar, med vissa suckulenter producerar fantastiska och ovanliga letar blommor.

Flera drag delas bland alla suckulenter. Den första är mycket tät, tjocka stjälkar, ofta skyddade av en taggig, hårig, eller vaxartad yta. Den köttiga stjälkar av suckulenter kan utföra den största delen av fotosyntes för anläggningen, medan ytan hjälper till att hålla anläggningen från att torka ut. Suckulenter tenderar också att växa i mycket kompakta sätt, minimerar potentiella förlust vatten och exponering för solen. Växterna kan också anpassa långa rötter att nå grundvattnet.

Bladen av saftiga växter är ofta anses vara en av deras kännetecken. En suckulent antingen har några att inga blad, eller mycket tjocka, täta blad som tenderar att växa i kluster för skydd. I fallet med en suckulent som har minimala blad, bladen är ofta små och köttiga, konstruerad för att använda vatten så effektivt som möjligt, så länge som de är på plantan. Många suckulenter producerar också användbara föreningar i sina blad, vilket är fallet med aloe vera.

När en suckulent har blommor, de ofta nära under dagen för att skydda sig från värmen. Dessutom förblir porerna vilka växter använder för gasutbyte med sin omgivning stängd under dagen, för att förhindra avdunstning. På natten när temperaturen är svalare, bladen och porer öppna. Detta förhindrar växten från att skadas av intensiv värme, vilket kan orsaka torrhet och ultimat död.

Många suckulenter trivs i torra jordar och dåliga förhållanden, eftersom de är anpassade för att använda sin miljö med maximal effektivitet. Detta gör dem till ett populärt val för början trädgårdsmästare, eftersom de kan vara mycket svårt att döda. Den ovanliga utseende suckulenter är också en önskvärd egenskap för vissa trädgårdsmästare. En hel trädgård kan planeras med suckulenter, eftersom växterna kommer i ett sådant utbud av former, färger och storlekar. I torra klimat där xeriscaping rekommenderas starkt, suckulenter bildar ofta ryggraden i ett framgångsrikt trädgård. Förutom att använda vatten effektivt själva, växterna tenderar också att fånga vatten och näringsämnen som kan användas av närbelägna växter.

  • Lämnar från aloe vera växt, en suckulent.