Vad är linjearbetare s Tänger?

November 7

Lineman s tänger är verktyg som ofta används av elektriker. Dessa har isolerade handtag och trubbiga tips med tänderna på insidan. De har också en uppsättning av små skärblad nära gångjärnet för skärtrådar. Stor linjearbetare s tång kan användas för stora ledningar, men dessa är oftast alltför skrymmande och tung för många proffs.

Elektriker använder vanligtvis linjearbetare s tänger mest i deras bransch. Andra hantverkare, dock finna även dessa typer av tänger mycket användbart. Många hem handymen också egna par av dessa tänger, som de använder för att slutföra projekt hem förbättring som omfattar elkraft.

Handtagen på dessa typer av tänger är vanligtvis isolerade. Gummi är vanligast att täcka handtagen av denna metall verktyg. Detta skyddar användare av dessa tänger mot elektriska stötar.

De flesta lineman s tänger har typiskt fyrkantiga, trubbiga näsor. Dessa gör det lätt att böja tjocka kablar. De kan också användas för att räta trådar eller böj skivor av metall.

De inre kanterna av linjearbetare s tänger har även åsar på dem. Dessa åsar liknar tänderna, och de sjunker in i de flesta metaller, vilket gör det lätt att förstå kablar och andra metallföremål. Till exempel, dessa tänger är utmärkta för att greppa och vrida flera trådar samman. De är också bra verktyg för att dra små spikar och andra liknande föremål.

Några linjearbetare s tång har också tråd crimpers inbyggda i dem. Dessa är vanligtvis belägen under leden mellan tången. Denna funktion kan användas för att crimp två eller flera trådar samman.

Dessa tänger har också inbyggd avbitare. Dessa är nära gångjärnet, eller den del av tången där de två bladen möts. Skär genom tjocka kablar är oftast inget problem för dessa typer av tänger. Oftast är det de närmare tråden är att svängpunkten, desto lättare blir det att klippa. Stor linjearbetare s tång kommer också skära igenom trådarna mycket lättare än små.

Stor linjearbetare s tång, dock är oftast alldeles för skrymmande och tunga för de flesta jobb. Den genomsnittliga storleken för lineman s tång är cirka 9 inches (23 cm) lång. Större och mindre tång kan också köpas, men den genomsnittliga längden vanligen tillräcklig för de flesta jobb. Tänger som är för små kommer oftast inte utövar tillräcklig kraft för ett rent snitt genom en tjock tråd.

När man ser att köpa ett par linjearbetare s tänger, kommer de flesta konsumenter att märka att de kan hittas för att passa nästan alla plånböcker. Rostfritt stålverktyg är i allmänhet en del av den minst dyra, och de är i allmänhet underhållsfri. Verktyg tillverkade av stål med hög kolhalt, å andra sidan, vanligtvis kostar lite mer, men de är typiskt mer hållbara. Även verktyg tillverkade av smitt stål i allmänhet är mer hållbara än verktyg gjorda av gjutstål.

  • Elektriker använder vanligtvis linjearbetare s tänger mest i deras bransch.