Hur man hittar en låt på din iPhone efter titel

March 12

Genom att använda din iPhone, med sin iPod-appen, kan du hitta en låt från sin titel och spela den låten. Tryck på ikonen Songs längst ner iPhone iPod-skärmen, och en lista med låtar visas.

Du kan hitta låtar i ett antal olika sätt:

  • Flick uppåt eller nedåt för att bläddra.
  • Ange titel (eller delar av titeln) i sökfältet längst upp på listan, och klicka sedan på knappen Sök.
  • Knacka lite brev på höger sida av skärmen för att gå till låttitlar som börjar med den bokstaven.

    Dessa skrivelser är mycket små, så om du inte har små fingrar, kan du behöva nöja sig med ett brev nära den du vill annars knacka flera gånger tills du väljer det rätta.

Om du är osäker på vilken låt du vill lyssna på, prova detta: Tryck på shuffle-knappen längst upp i listan mellan sökfältet och första låttiteln. Din iPhone kommer nu att spela låtar från ditt musikbibliotek på måfå.

Hur man hittar en låt på din iPhone efter titel

Du kan också hitta låtar (eller konstnärer, för den delen) genom att skriva deras namn i en Spotlight-sökning:

  1. För att komma åt Spotlight, flick till vänster om huvuddelen av startsidan (eller tryck på hemknappen från startsidan).
  2. I fältet längst upp på skärmen som glider i sikte, skriv in din sökfråga.

    Den iPhone börjar spotta ut resultat det ögonblick du skriver ett enda tecken, och listan smalnar när du skriver ytterligare tecken.

Resultaten är ganska noggrann. Säg att du angett Bell som söktermen. Om ditt iTunes-bibliotek har låten "One Last Bell to Answer" eller musik framförd av violinisten Joshua Bell, de dyker upp, tillsammans med eventuella kontakter, företag, eller program som har Bell i dem någonstans.

Hur man hittar en låt på din iPhone efter titel