Vad är Center Console Båtar?

March 5

En båt med verksamhetskontroller i eller nära centrum av fartyget kallas mittkonsolen båt. Många typer av fiskebåtar har kontrollerna på höger sida av båten, vilket begränsar en fiskarens tillgång till vatten. Den mittkonsolen båt emellertid frigör fiskaren att flytta runt alla sidor av båten som behövs för att ge en stor fisk rörelsefrihet.

Mittkonsolen båtar kan använda antingen en utombordare eller inombordsmotor. De mest populära konfigurationen är överlägset utombordsmotor. Denna motor har hydrauliska och elektriska linjer som löper parallellt med båtens botten, antingen på insidan eller utsidan av skrovet, så att motorn eller motorerna kan styras av konsolen.

I de flesta fall kommer mittkonsol båtar vara lättare än andra typer av båtar, särskilt de med hytter. Därför är de i stånd att uppnå ett plan ovanför vattnet lättare, vilket sparar bränsle och öka hastigheten. Detta kan vara en stor fördel för dem som använder sina båtar ofta, eller som använder dem att resa betydande sträckor.

En annan fördel med mittkonsolen båtar är att många kommer med någon sorts skugga struktur. Dessa båtar bringar ofta en hel del tid att komma till en plats och sedan vistas där, så de innehåller ofta något att blockera solen, speciellt runt konsolen. Dessa skugga strukturer är vanligen tillverkade av ett robust glasfibermaterial som är permanent fäst på båten. I andra fall kan skuggan vara gjord av tyg och vara löstagbara.

Fiskare som arbetar mittkonsolen båtar har vanligtvis bättre sikt eftersom dessa båtar håller kontrollerna ovanför båtens skrov. Detta är särskilt användbart för dem som behöver bättre synlighet i grövre sjö med högre vågor. Det kan också hjälpa sportfiskaren spot främsta fiskeplatser, särskilt i klarare vatten. Sikten Faktorn är något förskjuten men komforten, dock.

Sitsen och konsol i ett mittkonsolen båt är högt upp, så att attraktionen kan vara grov. Detta motverkas till viss del av det faktum att kontrollerna inte är så nära till framsidan av båten som de med konsoler på sidan. Ändå är förhöjda i grov vatten kan göra för en obekväm ride.

En annan sak att tänka på är att det i många fall, sätena i mittkonsolen båtar har inte ryggar. Dessa båtar är inte byggda för komfort, dock utan för synlighet och rörelsefrihet runt konsolen. Nya platser kan läggas med ryggstöd, om så önskas, men alla som funderar på att köpa en mittkonsol båt kanske vill hålla denna faktor i åtanke.