Ta bort Bleach Fläckar från rostfritt stål

March 14

Har du någonsin sett vad som händer när du spiller lite blekmedel på din rostfri diskbänk, apparat eller bänkskivan och du inte städa upp det direkt? Vanligtvis har du en mycket ren, men missfärgat yta. Medan tekniskt dessa missfärgningar inte kan anses vara en fläck som är vad de brukar kallas. Om du vill börja ta bort blekmedel fläckar av rostfritt stål, då du behöver använda dessa riktlinjer.

  • Använd mer blekmedel. Som det sades tidigare, inte blekmedel inte tekniskt orsakar fläckar. Vad den gör är dock att ta bort de befintliga fläckar eller färg som är på ytan. Ett av de enklaste sättet att ta bort denna missfärgning skulle vara att faktiskt sprida ut det längre! Vad detta betyder är att du helt enkelt rengöra resten av din diskbänk, apparat, eller räknare med utspädd blekmedel tills du har en jämn färg över ytan. När du använder denna metod, torka av din yta helt innan upprepa processen. Detta gör att du kan använda endast så mycket blekmedel som är nödvändigt för att få ytan ren.
  • Använd polish rostfritt stål. Du kan köpa polish rostfritt stål från i princip alla hem förbättring butik eller varuhus. Helt enkelt plocka några upp och följ tillverkarens anvisningar när du använder den. Tänk på att lite av den polska kan gå långt, så än en gång, använd bara lite i taget tills missfärgningen har tagits bort.
  • Scrub. Bara skrubbning med en något slipande material, såsom ett grönt scrubbie, kan ofta ta bort missfärgning. Dock kommer denna metod kräver mycket armbåge fett och försiktighet för att fungera korrekt. Anledningen till att vården måste vidtas är att rostfritt stål har vanligtvis en "grain mönster" och du kommer att vilja se till att du kommer med säden när du skura. Annars kommer du sluta med en stor patch som inte ser ut som resten av din yta, och det finns ingenting som du kan göra eftersom du har ändrat själva säden.
  • Byt ut ytan. Det enklaste, men absolut den dyraste, metod för att avlägsna blekmedel fläckar av rostfritt stål är att ersätta ytan. Med tanke på hur dyra många rostfria vitvaror, räknare och sänkor är att detta är en metod som bara ska användas om du har en massa extra pengar, eller bara som en sista utväg.