Vinter-OS 2010: Luge Medal Favoriter

May 10

I vinter-OS, är tyskarna alltid förväntas vinna guld i rodel. De har dominerat sporten i över tio år. Sanningsenligt, det finns bara ett fåtal länder som har någonsin medaled i rodel - Tyskland, Österrike, Italien, Ryssland och USA. Ta en titt på några av favoriterna från vart och ett av dessa länder.

Tyskland

Tatjana Hüfner har dominerat sporten för de senaste åren. Hon vann OS-brons 2006, hon slutade 2: a på VM-kretsen 2007, och sedan vann hon World Luge Championship både 2007 och 2008. År 2009 slutade hon VM-turnering i 6: e plats. Det var första gången sedan 1997 som en tysk kvinna inte vann ett VM, OS eller EM match. Hon har definitivt visat att potentialen för svaghet, men hon kommer vara ute efter att bevisa sig själv i Vancouver.

Natalie Geisenberger är en av Tysklands bästa reglagen. Även om hon är bara 21 år gammal, har hon redan tjänat tre VM-medaljer och guldet på 2008 EM.

Felix Loch är Tysklands nya stjärnskott. År 2008 vann han världsmästare titeln vid bara 18. Han vann igen i 2009 Championship. Detta var en stor avslutning på en säsong där han medaled i varje lopp han kom in.

David Möller är alltid i kör och är oftast i de medaljer, men han har svårt att omvandla denna talang till guld. Möller har avslutat tre VM säsonger med ett silver, och han tjänade en silver i VM. Han är ivrig att bevisa att han kan vinna när det räknas mest.

Patric Leitner och Alexander Resch är regerande VM Luge Champions, en titel de har vunnit fyra gånger. De har också vunnit VM titeln sex gånger. Men de slutade en besvikelse sjättedel på Torino, så de planerar att lösa in sig i Vancouver.

Österrike

Nina Reithmayer är en av de mest konsekventa åkare på kretsen. Hon avslutade säsongen 2008 rankad 5: ai världen. Sedan dess har hon slutade nära toppen i varje lopp hon skrivit. Denna konsekvens kan verkligen hjälpa till på OS - där åkare kompletta fyra körningar i stället för de två körningar krävs för världscuptävlingarna.

De Linger bröder är de regerande olympiska mästare. De har haft en stark karriär, men de har inte varit lika framgångsrik under de senaste åren. De har sjunkit i internationella rankningar ner till tredje för de tre senaste åren.

Italien

Armin Zoeggeler, som kallas "il Cannibale" (den kannibal) av hans fans, kanske har mer erfarenhet än någon annan på banan i Vancouver. Detta blir hans femte OS (han har redan vunnit fyra OS-medaljer) och han har vunnit VM-medaljer sedan 1994. Med en silvermedalj på säsongens VM, han bevisat att han fortfarande har vad som krävs.

Christian Oberstolz och Patrick Gruber har avslutat de senaste fem åren i topp tre. De har tävlat i två OS, men kunde inte medalj. Oberstolz och Gruber har konsekvent utvecklats väl med tiden, och särskilt i år - de har redan vunnit fyra av sever tävlingar denna säsong. De kommer definitivt att vara i medaljer mixen i Vancouver.

Gerhard Plankensteiner och Oswald Haselrieder vann brons vid OS 2006. Sedan dess har de inte avslutat ett race i lägre än 6: e plats och de är regerande världsmästare.

Ryssland

Albert Demtschenko är en veteran rysk reglage. Han har tävlat i tre OS (1994, 2002, och 2006), men han har inte kunnat vinna guldet. Han har vunnit ett OS-silver, VM händelser, och till och med en World Cup Championship. Han kommer sannolikt att medaljen, är den enda frågan vilken färg blir det?

USA

Erin Hamlin är en av USA: s bästa förhoppningar om OS-rodel guld. Hon är regerande världsmästare. Även med mästerskapet, är hon inte favoriten för guld. De flesta experter anser hennes vinnande prestanda för att ha varit en kombination av tur och hemmabana fördel, men det har sagts att "vad som helst kan hända i rodel."