Vad är en Rhododendron växt?

May 13

En rhododendron anläggning är något träd eller buske som klassificeras under Rhododendron släktet. Inom biologin är släktet huvudavdelning av familjen, som är den Ericaceae familjen för rhododendron. Namnet rhododendron kommer från de grekiska orden Rhodon, som betyder ros och kvistar, som betyder träd. Rhododendron har oftast två pollenproducerande organ per lob och läderartade blad; de flesta är evergreens som har en buss- eller buske-liknande utseende med färgglada blommor som varierar från en anläggning till en annan. De flesta rhododenron växter blommar under olika stadier av standard blommande säsongen, vilket är maj eller juni i USA (US).

På grund av deras förmåga att frodas i många klimat och markförhållanden, det finns tusentals arter av rhododendron och rhododendron hybrider som kan finnas på olika platser i världen. Australien, Nya Guinea, Thailand och Indien är alla länder som är hem för åtminstone en typ av rhododendron eller hybrid. Dessa växter är också ganska vanligt i USA. Den maximala Rhododendron är den statliga blomman av West Virginia och Rhododendron macrophyllum är den statliga blomman av Washington.

För att framgångsrikt ta upp en rhododendron anläggning, kommer en person normalt måste välja en växt som trivs i den region där han eller hon bor. Den växande process kan startas med ett frö eller genom att transplantera en fullvuxen buske. Med utgångspunkt från ett frö kan inledningsvis verkar enklare, men det tar längre tid att ge resultat; några frön ta upp till 10 år att växa till en blomma producerande buske. Generellt att det viktigaste för en person minns när du försöker att odla en rhododendron anläggning är att skydda den från hårda solljus. Eftersom dessa växter trivs i fuktig jord, kan för mycket solexponering torka jord och löv och hämmar tillväxten.

För rhododendron entusiaster, har en mängd olika klubbar och organisationer etablerats runt om i världen för att nätverka och utbyta information om den populära anläggningen. En sådan organisation är American Rhododendron Society (ARS), som har etablerat kapitlen i USA, Holland, Sverige, Kanada, Danmark, och Skottland. Aktiviteter som finns för medlemmar i ARS inkluderar blomsterutställningar, informationsutbyten, utsäde utbyten och utbildningsseminarier.

Det finns många användningsområden för rhododendron växter bortom estetiska värde. Vissa typer av rhododendron har använts för att lindra ett antal sjukdomar, såsom huvudvärk, diarré och vanlig förkylning. Också, stjälkar viss rhododendron används för ved och även omvandlas till kol som bränsle.

Trots populariteten och användbarhet rhododendron anläggningen, kan det hota vissa ekosystem där det inte är infödd. Till exempel, vissa trädgårdsodlare hävdar att delar av Storbritannien och Irland har införts för att en icke-inhemska arter av rhododendron kallas Rhododendron ponticum. På grund av den oljerika växande karaktär denna rhododendron, kan det hålla infödda växter från de resurser som krävs för att frodas.

  • Vissa typer av Rhododendron fot kan användas för ved eller konverteras till kol som skall användas som bränsle.