Hur mycket och hur ofta ska du äta fermenterade livsmedel?

May 8

Det finns många föreställningar och rekommendationer om hur många jästa livsmedel du bör äta. Vissa människor säger att äta dem många gånger om dagen, och andra ett par gånger i veckan. Ditt mål kan vara att få vissa fermenterade livsmedel i din kost då och då - för att få en smak och förbättra din hälsa.

Självklart, om du är en nybörjare, du kanske inte ens är att fermenterade livsmedel själv utan att köpa en lokal kombucha eller surkål eller njuta av udda skål med misosoppa - och för er, det är kanske tillräckligt. Men att göra dina egna fermenterade livsmedel låter dig ha kontroll över din mat från början till slut. Dessutom är närmare den jästa mat till hemmet, desto mer kraftfull och nyttigt det är att din kropp.

När du börjar att expandera och prova mer fermenterade livsmedel, du faktiskt börja längta dem (på ett bra sätt) och vill inkludera dem i de flesta måltider under dagen. Så här är några allmänna riktlinjer för att njuta av dem:

  • Du får mest nytta om du inkluderar fermenterade livsmedel i de flesta av dina måltider under veckan, om inte varje dag och ibland även varje måltid.
  • När det kommer till drycker som kefir, kvass, och kombucha, räcker några klunkar till en halv kopp.
  • Några matskedar av jästa frukter eller grönsaker, som surkål, är lätt att få in dagligen.
  • Smaktillsatser, dips, pålägg, bröd, korn och bönor kan göra upp de flesta av dina måltider under dagen. Du måste mäta själv hur mycket att konsumera, men bara vet att även en liten bit räcker långt, ju mer desto bättre. Så gör vad det tar att göra jästa livsmedel del av din måltid planering.

Om fermenterade livsmedel är helt nytt för ditt system, kan du uppleva milda till måttliga symtom, vilket är helt naturligt och hälsosamt för kroppen. Dessa symtom kan inkludera gas, finnar, huvudvärk, och mer.

Bara notera att du måste ge din kropp tid att anpassa sig. Inget fel är som händer; i själva verket är det bara bra saker händer. Din kropp är att bli av med gifter som måste släppas. Detta är bra, eftersom de fermenterade livsmedel ersätter dessa gifter med nyttiga, livsförbättrande organismer som i slutändan kommer att få dig att känna och ser bra ut!