Vad är Día de los Niños?

March 26

Día de los Niños är firandet av barn, familjer och böcker. Den hålls den 30 april varje år och betonar vikten av att läsa för barn i alla kulturer och språk. Skolor, bibliotek och bokhandlar har anammat denna Latino fest för att utsätta barn för en mängd olika kulturer och böcker. Firandet har sina rötter i en 1925 händelse som kallas Barnens dag, som var utformad för att ge allmänhetens uppmärksamhet på välbefinnande för barn. År 1996, barnboksförfattare Pat Mora föreslog att firandet av barn kombineras med firandet av barnlitteratur.

Människor firar Día de los Niños på många sätt. Firandet kan vara en enkel sak att en delning lärarkunskaper och kulturella aktiviteter med sitt klassrum. Å andra sidan, kan firandet vara en stad i hela händelsen där barn bjuds på speciella program, parader och gratis bok distributioner.

Barnbibliotekarier kan planera flera aktiviteter för att fira Día de los Niños. En bibliotekarie kan schemalägga en berättare att berätta historier för barn som kommer till biblioteket på denna speciella dag eller ens bjuda en lokal barnboksförfattare att läsa från sin senaste bok. Biblioteken kan också värd vadslagnings evenemang där barnen kan skapa sina egna tomma böcker med hjälp av en mängd olika färgade papper och hantverk. Hon kan också ha ett bibliotek program där barn möts av kostyme sagobok tecken.

Skollärare planerar liknande verksamhet som en bibliotekarie utarbetar genom att vara värd berättare eller inbjudande barnboksförfattare till skolan. Hon kan också söka donationer från lokala bokhandlar att ge studenterna en gratis bok under firandet av Día de los Niños. Många barn har inte tillgång till böcker i hemmet, så att studenter med egen bok som kan hållas för evigt är ett underbart sätt att uppmuntra barns kärlek till litteratur.

Skolor kan vara värd för en familj Literacy Night att fira Día de los Niños genom att planera speciella gästläsare, läskunnighet aktiviteter, priser och förfriskningar för föräldrar och elever. Literacy aktiviteter kan omfatta konst och hantverk som rör böcker. Vissa hantverk kan innebära att skapa hemgjorda böcker eller bokmärken. Skolor kan ge bort bokhandel presentkort donerats av PTA eller lokala bokhandlar.

Föräldrar som vill fira Día de los Niños med sina barn kan tillbringa tid med att läsa med sina barn, hjälpa sina barn skriva en berättelse, eller besöka det lokala biblioteket med familjen. Andra kanske vill donera barnböcker till ett bibliotek, skola, eller lokala barnsjukhuset. Oavsett vad de väljer att göra, kan föräldrarna vara säker på att barnen kommer att utveckla en kärlek till läsning om de visar barn som läser är en givande aktivitet.

  • Att läsa med barn är ett sätt att fira dia de los Ninos.
  • Diameter de los Ninos, hedra barn och familjer, firas av den Latino gemenskapen och har omfamnas av kulturen i stort.